4 съвета как да пестите пари през 2018


4 съвета как да пестите пари през 2018
Снимка: iStock/Guliver

С идването на новата година става време и за нови сериозни планове. В началото на всяка година си даваме безброй обещания, които не винаги спазваме. Едно от тях е да пестим пари за големи покупки или далечни пътувания.

Как да отворим пълна касичка в края на година? Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат в мисията за добрите навици и спестените пари:

1. Пазарувайте по-рядко с карта

Когато плащате с карта, обикновено не правите сметка на това кое колко струва и колко ще заплатите. Тъй като не виждате как парите излизат от джоба ви, психологически имате склонност да плащате по-големи суми. Освен това често губите представа за баланса по сметката си. Хубаво е винаги да знаете с каква сума разполагате, за да можете да планирате бюджета си по-добре. Пазаруването с карта е удобно, но пречи на спестовната сметка.

2. Закуска вкъщи и обяд в кутия

Замисляли ли сте се колко пари отделяте на ден за храна? За обяд харчите поне около 10 лв. дневно, които можете да спестите, ако си носите обяд в офиса. Плюсовете са, че ще спестите пари, а и винаги знаете че храната ви ще е прясна и добре приготвена. Не забравяйте и закуската, защото денят се познава по сутринта!

3. Внимавайте с разпродажбите

Това, че ви се струва евтино точно сега, не винаги означава, че наистина е евтино или най-вече, че имате нужда от него. В големите магазини имаме усещането, че можем и трябва да си купим всичко, което ни се струва изгодно. По-добре пазарувайте необходимото, а не евтиното.

4. Продайте ненужните вещи

Разгледайте гардероба си и отделете всички дрехи и вещи, които вече не ползвате или никога не сте ползвали. Най-добре ги продайте онлайн. Това ще бъдат допълни пари директно за спестовната сметка. Другият плюс е, че ще разчистите пространството за нови придобивки.

Разбира се, винаги, когато не ви стигат парите, може да се възползвате от потребителкски кредит без поръчител. Защото някои неща не могат да чакат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама