4 задължителни неща, които децата трябва да знаят за любовта


4 задължителни неща, които децата трябва да знаят за любовта
Снимка: iStock

Приказките рисуват розова версия на това какво е любовта, поради което от нас зависи да научим децата си на реалностa. От една страна, те трябва да знаят, че любовта не винаги включва рицари в блестящи доспехи, но от друга трябва да запомнят, че съученикът, който ги е оскубал, не ги обича.

Днес ви представяме 5 задължителни неща, които децата трябва да знаят за любовта

Вижте още: 4 знака, че сте добри родители, дори да се съмнявате

1. Насилието не е любов

Когато дъщеря ви се прибере вкъщи и плаче, че момче от класа я е ритнало или оскубало, не ѝ казвайте, че това е така, защото момчето я харесва. Ако я научите като малка, че насилието е признак на любов, това може да бъде много опасно за нея, когато стане голяма жена.

2. Граници

Всеки превръща детето в център на живота си, но най-лошото, което може да направите за него, е да го оставите да вярва, че няма граници. Ако вие не възпитате у него моделите за правилно и грешно още от малко, то ще се превърне в голям човек без принципи и тогава дори да искате да го промените, вече ще е късно.

3. Да обичаш другите не означава, че трябва да обичаш себе си по-малко

Децата ви трябва да знаят, че когато обичат някого, това не означава, че трябва да жертват себе си заради него. Разбира се, компромисът е важен във всяка връзка, но те не трябва да обичат себе си по-малко, за да обичат някой друг. Децата научават това, като гледат отношенията на родителите си.

Вижте още: 5 знака, че сте готовите да имате дете

4. Уважението е от решаващо значение в любовта

Децата трябва да знаят, че уважението и любовта трябва да вървят ръка за ръка. Те трябва да печелят уважение от другите и да отдават уважение на другите. Те също трябва да бъдат научени, че заслужават уважение, точно толкова, колкото всеки друг човек. Любов без уважение може да бъде токсична.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама