5 грешки, които жените често допускат със свекървите си


5 грешки, които жените често допускат със свекървите си
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали ще ударите джакпота със свекърва-мечта, или ще попаднете на пословична военна мина, трябва да положите всички усилия, когато става дума за майката на половинката ви. Все пак, тя е отгледала мъжа, когото обичате. Може би това не е достатъчен стимул да се държите „прилично”, но само си помислете, че тази жена ще присъства на всички ваши празници, семейни събития и детски рождени дни. Ето, това е наистина добра причина да изградите приемливи отношения с нея. За да започнете все отнякъде, днес ще ви представим 5 основни грешки, които трябва да избягвате.

1. Не се дръжте с нея като с натрапник

Трябва да се отнасяте към свекърва си точно както с всеки друг нов познат, с когото искате да изградите връзка. Когато се обади по телефона, не въртете очи и не охкайте. Установете граници, но по уважителен начин.

РОДИТЕЛСКИТЕ ТЕХНИКИ, КОИТО НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ ОТ КАМЕННАТА ЕРА

2. Не я изключвайте от общите спомени

Най-лесният начин да накарате свекърва си да се почувства гадно и сякаш не е част от семейството ви, е да я държите нея извън семейните спомени. Затова инициирайте по-често общи снимки, намерете място за нея в семейния албум и т.н.

3. Не се дръжте с нея сякаш ви е майка

Само защото искате да бъдете най-добри приятелки с новата си свекърва, не означава, че тя е готова да се ангажира с такъв вид близост. Много жени започват твърде отрано да фамилиарничат, наричайки свекървите си „мамо”. Вместо това оставете връзката да се развива естествено, като постепенно се опознавате.

4. Оставете я да изживява своите моменти

Тя може да прави наистина гадно картофено пюре или да има остарял вкус за мода. Не бързайте да ѝ „помагате” с ценни съвети. Когато почувства, че има конкуренция между вас, тя ще се почувства зле, а може и да се озлоби. Нито една от тези позиции не е добра!

5. Никога не мислете, че нейният начин е грешният

Както се казва, всяка история има две страни. А отхвърлянето на гледната точка на свекърва ви като неправилна, просто защото се различава от вашата е сериозна грешка. Опитайте се да откриете защо тя гледа на ситуацията по различен начин и макар да знаете, че няма да следвате нейния съвет, поискайте мнението ѝ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама