5 неща, които трябва да знаете за самотните майки


5 неща, които трябва да знаете за самотните майки
Снимка: iStock

Всяка една майка е напълно наясно, че има стигма, свързана с позицията на „самотен родител“. Затова нека започнем с това, че никога не знаете историята на някого - можете да направите всичко „правилно“ в живота и пак да се окажете самотен родител. Или можете да имате непланирана бременност, развод, нещастно събитие - животът се случва и нещото, което трябва да запомните е, че всеки самотен родител прави най-доброто, което може за детето си. Ето и кои са нещата, които трябва да знаете за самотните майки.

1. Те не са богати

Хората предполагат, че сте осигурени от издръжката за дете, но в повечето случаи това не е вярно. Не всеки баща плаща издръжка на дете и когато го прави, обикновено не е достатъчно, за да покрие повечето разходи, свързани с детето. За България минималната издръжка е около 170 лева на месец, а средната около 350 лева.

2. Винаги има някаква „драма“ с бащата, ако той е наоколо

Всички се опитват да бъдат разумни възрастни, но всеки става емоционален, що се отнася до децата му. Ще има конфликти и това е естествено и много по-здравословно, отколкото да се преструвате, че всичко върви по „мед и масло“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ТЕЗИ 13 НЕЩА ГИ МОГАТ САМО МАЙКИТЕ НА ТИЙНЕЙДЖЪРИ

3. Чувстват се изолирани и самотни

„Нормалните“ майки имат финансова и емоционална подкрепа, а хората без деца пък нямат представа какво е да отглеждаш дете самостоятелно. Освен ако нямате достатъчно късмет да познавате няколко самотни майки в живота си, наистина е трудно да се свържете с други.

4. Постоянно се тревожат, че не са достатъчно добри

Всеки родител се тревожи за това, но другите нямат общественото порицание, което може да потвърди тези страхове. „Децата имат нужда от мама и татко“ повтарят всички. Но това е извън контрола ви и всичко, което можете да направите, е да положите максимум усилия.

5. Нямат силно чувство за „Аз“

От всички възможни хора, самотните майки разполагат с най-малко време да се грижат за себе си. Цялото време минава в работа, готвене, грижа за дома и време с детето -нови уроци или нов спорт, но никога не остава време за вас самите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама