Време е да спрем да съдим жените, които не искат деца


Време е да спрем да съдим жените, които не искат деца
Снимка: iStock

Време е да спрем да съдим жените, които не искат да имат деца. Време е да спрем да ги караме да се чувстват виновни, защото избират да не се размножават. Време е да спрем да вярваме, че това е проблем, който трябва да разрешат. Като всяко нещо в живота, това е избор. Желанието да донесе деца на този свят трябва да остане неин избор и тя има пълното право да не го прави.

Някои жени не искат деца, защото знаят, че не могат да се справят с този вид ангажимент до края на живота си. Някои са твърде фокусирани върху кариерата си и знаят, че няма да могат да посветят цялото си време и внимание. Някои просто не искат по финансови причини. Изводът е, че те имат основателна причина за това решение и е време да ги похвалим за тяхното самосъзнание и честност, вместо да ги съдим. Уважаваме жените, които решават да нямат деца, вместо да родят, без да могат да изпълняват отговорностите си и ги пренебрегват, защото са твърде фокусирани върху всички други аспекти на живота си.

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЧУВСТВОТО НА САМОТА

Да си майка е работа на пълен работен ден и ако не си готова за това, ще живееш цял живот с последствията. Толкова много деца страдат от липсата на внимание и любов. Когато животът на някой друг зависи от вас, не трябва да приемате това решение с лека ръка.

Време е да спрем да караме жените да се чувстват незавършени, само защото нямат деца, защото всяка жена е самостоятелна вселена, цялостна с нейната работа, хобита, приятели, страст. Тя не трябва да отглежда дете, за да се чувства пълноценна.

Да си майка няма нищо общо с това да си невероятна приятелка, съпруга или изпълнителен директор. Всичко е свързано със знанието, че сте способни непрекъснато да жертвате всичко, за да бъдете до децата си, осигурявайки им всичко, от което се нуждаят. Да сте достатъчно смели, за да бъдете отговорни за това какъв човек сте създали и какъв живот сте предложили.

Време е да започнем да даваме повече уважение на тези жени за това, че са честни за мястото, на което се намират в живота и разбират собствените си ограничения. Точно както да имаш деца е похвален избор, да нямаш деца също трябва да бъде.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама