5 ястия, задължителни за българската домакиня

  • 5 ястия, задължителни за българската домакиня
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 02.02.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Като чуеш българска кухня, ти изникват в съзнанието поне няколко твои любими ястия на баба, които те връщат в детството и предизвикват слюноотделянето ти. А като някой спомене българската жена домакиня, вече си си представил традиционната картинка, която всички български мачовци си представят – прибираш се вкъщи след дългия осемчасов работен ден, на масата ракийка, жената довършва шопската салата и е в готовност да те изпрати до масата, а по телевизора предвидливо е пуснала днешния футболен мач.

Само че не може само на салатка и ракийка. Трябва си и манджа. И тъй като обществото е наложило стереотипа жената да прави всичко вкъщи, а мъжът да носи парите, произхождайки от това, тук подбираме топ 5 на предпочитаните ястия, които се очаква една българска жена да може да готви за мъжа си.

Мусака

Макар че по произход не е от традиционната ни българска кухня, гледката на мусака, в българския ѝ вариант – кайма, картофи, яйца, брашно и т.н., на рафта в хладилника, винаги би била повече от достатъчна, за да разтопи сърцето на средностатистическия български съпруг. Особено, ако се доближава до тази „на мама“, но това е друга тема ...

Баница

Баницата е перфектна, каквато ѝ да я направите – точени кори, яйца, кисело мляко, сирене, малко олио и хлебна сода... чудничко. Няма как без баница, тя си е традиционно българско ястие.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.