5 ужасни начина, по които разведените родители използват децата като пионки


5 ужасни начина, по които разведените родители използват децата като пионки
Снимка: Istock

За съжаление голяма част от партньорите пропиляват времето си след развода, опитвайки се да саботират живота на бившите си.

В тази война влизат всички позволени и непозволени средства, но най-тъжното е, че обикновено най-голямото оръжие срещу бившия са децата.

Преди да започнете да ги използвате, за да нараните бившата си половинка, запомнете едно основно правило: Децата никога не могат да намразят родителите си, те намразват себе си.

Вижте още: 5-те най-големи предизвикателства на втория брак

1. Децата не са ваши терапевти

Много родители обсъждат пред децата си лошите черти в характера на бившия си. Да, детето може да застане на ваша страна, но то никога истински няма да се обърне срещу майка си или баща и тайно ще започне да намразва себе си. Защото детето е част от онзи много "лош" човек, за когото някога се омъжихте доброволно. 

2.  Възпирате срещи между детето си и другия родител

Един ден това може да се обърне жестоко срещу вас. Всяко дете има нужда да прекарва пълноценно време и с двамата си родители. И ако вие може да изманипулирате едно малко да откаже среща с баща си, не забравяйте, че един ден то ще се превърне в голям мъж, който може да осъзнае какво сте направила.

3. Използвате децата за пoсредник 

Ако искате да кажете нещо на бившия си го направете лично, а не казвайте на детето "Кажи на майка ти/ баща ти, че ...". Не разчитайте на децата си да оправят личните ви проблеми, вие трябва да сте в тяхна помощ, а не те във ваша.

4. Не саботирайте другия родител

Ако искате да сте "Майка на годината" не е нужно да мислите как да саботирате бащата. Насочете тази енергия в това вие да подобрите родителския си капацитет.

5. Това е най-грозната обида

Когато детето ви направи нещо лошо никога не казвайте: "Ти си същият като баща си". Това е най-грозната обида и кара детския мозък да се себеотрича. Думата "баща" не трябва да бъде синоним на нещо лошо, защото един ден, когато детето ви порасне няма да може да създава здрави връзки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама