7 неща, които да обсъдите с партньора, преди да имате дете


7 неща, които да обсъдите с партньора, преди да имате дете
Снимка: iStock

Ако имате достатъчно късмет да се окажете в романтична връзка с някого, с когото се чувствате наистина щастливи, тогава трябва да сте благодарни. Имате нещо, което повечето хора прекарват години в опити да намерят. Така че, уверете се, че не приемате тези отношения за даденост.

И ако имате още повече късмет връзката ви да продължи до точката, в която вие и вашият партньор започнете да говорите за деца, тогава знаете, че нещата наистина стават сериозни. Все пак трябва да имате предвид, че колкото по-дълбоко навлизате във връзката си, толкова по-тежки ще бъдат вашите отговорности. И тези отговорности не са неща, които искате да приемате с лека ръка.

Ето няколко теми, по които вие и вашият партньор е добре да поговорите, преди наистина да имате деца:

1. Вашето мнение за дисциплината

Отглеждането на дете ще бъде трудно, когато не сте на една и съща вълна с партньора. Трябва винаги да говорите за това какъв вид родителски подход ще искате да използвате за детето си, докато расте.

Вижте още: Съвети как да бъдете по-добър слушател във вашата връзка

2. Вашите финансови навици и ценности

Да имаш дете може да струва скъпо. Не можете да се заблуждавате, че можете да отгледате дете само с любов. Трябва да говорите за това как и двамата ще управлявате финансите си, когато се появи още един член в семейството ви.

3. Вашите очаквания за връзката ви след появата на дете

Връзката ви ще претърпи някои промени, след като имате дете. И трябва да говорите за очакванията, които имате един към друг, така че и двамата да сте на една и съща страница по този въпрос.

4. Вашите чувства относно собственото ви възпитание

Ще има моменти, в които ще искате да споделите истории за собственото си детство, за да можете да предоставите на партньора си гледна точка относно типа родител, който вие самите бихте искали да станете.

5. Вашето психично здраве

Психичното здраве ще играе много голяма роля в родителството. И освен ако не сте готови да се изправите срещу демоните, които може да живеят в ума ви, може би е най-добре да отложите да имате дете за момента.

Вижте още: Мъжете с тези 6 качества са най-добрите бащи

6. Как ще се справите с лишаването от сън

Няма да спите много, след като имате новородено бебе вкъщи. И ще трябва да поговорите какво можете да направите и двамата, за да облекчите дискомфорта, свързан с лишаването от сън.

7. Как ще се справите с кариерата си занапред

И разбира се, да имате дете може да промени кариерните планове, които сте си поставили. Важно е да поговорите за това как ще се развиват вашите кариери, докато се опитвате да отгледате дете заедно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама