Мъжете с тези 6 качества са най-добрите бащи


Мъжете с тези 6  качества са най-добрите бащи
Снимка: iStock

Родителството не е лесно, затова трябва много умно да изберете човека, от когото да имате деца. Ако партньорът ви притежава тези 6 качества, той ще бъде прекрасен баща. 

1. Търпение

Не можете да бъдете добър баща, ако не развиете търпение. Децата задават много въпроси, плачат и се оплакват. Трябва да установите граници и да сте твърди, но също така трябва да сте възрастен и да сте търпеливи с тях. Не реагирайте непрекъснато и не се изпускайте постоянно пред децата си.

2. Последователност

Освен търпение, всеки добър баща трябва да бъде и последователен. Това по същество означава, че трябва да имате граници, които не се променят, и че трябва да казвате каквото имате предвид и да имате предвид това, което казвате.

Вижте още: Направете тези 5 неща, ако искате да отгледате деца с устойчива психика

3. Честен и откровен

Да си баща означава понякога да изричаш малки бели лъжи. Да кажеш "почти стигнахме", докато шофираш, когато всъщност си на поне два часа път, е просто малка бяла лъжа, която трябва да бъде казана...

Но когато става въпрос за определени неща като даване на разрешение на детето ви да отиде на събитие или пък за по-важни неща, трябва да сте честни.

4. Ясен комуникатор

Добрият баща трябва да знае как да комуникира ясно с децата си - колкото по-просто, толкова по-добре. Няма нужда от заобикалки, те трябва да са наясно какво им се казва. 

Вижте още: 4 задължителни неща, които децата трябва да знаят за любовта

5. Грижи се за последващите действия

Включително:

Изпълнение на обещанията.

Проверява децата си, когато си пишат домашните.

Ходене на игри, проверка на оценките и изпълнение на родителските задължения.

Спомня си ключови дати като рождени дни и тържества в живота на децата му.

Появява се на дейности баща-дъщеря и баща-син, на които е обещал, че ще присъства.

6. Подкрепа и насърчаване

Голяма част от това да си добър баща е да подкрепяш и насърчаваш децата си. Животът е труден и израстването е пълно с разочарования, предизвикателства и объркване.

Да бъдеш камък за децата си, който е там, за да ги утеши и да им каже, че ги обичаш, е изключително важно.

Дайте на децата си пространството и свободата, от които се нуждаят, за да израснат като личности, като същевременно гарантирате, че сте абсолютно до тях, когато имат нужда, и ги насочвате по пътя на живота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама