7 неща, които една свекърва НЕ трябва да казва никога


7 неща, които една свекърва НЕ трябва да казва никога
Снимка: iStock

Едно от предимствата (или недостатъците) на брака е добавянето на нови роднини към състава. Сега имате два набора властни, невротични родители, на които трябва любезно да обяснавате последните технологични новости и да им помагате с настройването на дистанционното.

Истината е, че сливането на семейства може да бъде сблъсък на цивилизации. И докато можете да се справите с шеговитите забележки на свекървата относно начина, по който глезите кучето си, готвите и въобще живеете живота си, има някои коментари, които напълно прекрачват границата. За да си „сверите часовника“, ето кои са 8-те неща, които една свекърва не бива да казва.

1. „Винаги ще бъда номер едно“

Дори да го казва на шега след няколко чаши шардоне, отново не е нормално. Разбира се, мъжът ви винаги ще я обича безусловно и ще я уважава, но сега, когато той създава ново семейство, вие сте тази, която е на първо място.

2. „Определено спечели много от този брак!“

Извинете, но вашето фамилно име Уиндзор ли е, може би Кенеди? Не? Тогава мисля, че можем да задържим етикетите на социално-икономическата класа пред вратата. Пък и винаги можете да кажете - „Нито един от нас не се е оженил нагоре или надолу. Оженихме се един за друг.”

3. „Не си възпитана по правилния начин“

Това не е само удар под кръста за вас, но и за семейството ви. Независимо дали искате да създадете за децата си копие на вашето детство, или сте се доверили на свекърва си, използването на този метод като артилерия е не просто подъл, а жесток.

4. „Отгледах 3 деца, знам кое е най-доброто за внучето ми“

Вашата свекърва всъщност е отгледала три деца, за едното от които сте се оженили. Но като родител вие знаете какво е най-добро за децата ви. Благодаря, но не благодаря!

5. „Беше много по-слаба на сватбата ви“

Можете да четете между редовете - и сега разбирате защо тя ви е препращала всички онези рецепти с кето и пълнозърнести продукти. Това е обидно. Но грижата на свекърва ви за вашия външен вид е по-скоро отражение на нейната собствена представа какво прави един човек щастлив.

6. „И така, кога ще получа внуци?“

Тя прехапва езика си толкова дълго, а след това въпросът просто избухна на последното фамилно събиране. За да отблъснете повече версии на този въпрос, ето как да отговорите: „Това е голямо решение и когато сме готови да ви включим в него, ще го направим.“

7. „Нещо не е наред с фабриката за бебета?“

Ако сте преживели спонтанен аборт или преминавате през IVF, този тип въпроси са нож в сърцето. Не дължите на никого обяснение за вашето репродуктивно здраве или за репродуктивното здраве на партньора ви, но за самосъхранение е важно вие или вашият партньор да се намесите и да спрете тази линия на въпроси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама