7 окуражаващи фрази, които да кажете на детето на 15 септември


7 окуражаващи фрази, които да кажете на детето на 15 септември
Снимка: iStock

Първият учебен ден не е само емоцинално събитие, а носи със себе си и куп промени - лятото свърши и ранното събуждане е новата норма. Но с няколко насърчителни фрази вашите деца ще се почувстват много по-добре от този преход. Накратко, те се нуждаят от вашата подкрепа повече от всякога. Важно е положителните фрази, които казвате на децата си, да станат техен вътрешен глас.

1. „Способен си на всичко, което намислиш.“

Звучи клиширано, но всяко дете трябва да чуе това не само в първия учебен ден, но и през цялата учебна година. Изричането на тези думи е първата стъпка да научите децата си на постоянство и работна етика. Това е важно утвърждение, което ги поставя в нагласата да работят за успех.

2. „Не е нужно да си най-добрият във всичко, просто трябва да дадеш най-доброто от себе си.”

Децата не са идеални. Има вероятност детето ви да се затрудни в даден момент със задача, концепция или предмет. В тези моменти ще им бъде полезно да знаят, че не е нужно да са най-добрите във всичко, но трябва да дадат всичко от себе си. Изричането на тези думи също ще попречи на детето ви да се чувства неуверено, когато другите се справят добре. Няма нужда от сравнение, просто направете всичко възможно.

3. „Отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб.“

За някои деца може да се окаже потресаващо преживяване да споделят вниманието на възрастен с цяла група ученици. Важно е да научите децата ви да се отнасят с другите по начина, по който искат да се отнасят с тях, защото това ще им помогне да се поставят на мястото на другите.

Вижте още: 6 холивудски звезди, които възпитават децата си на скромност

4. „Не позволявай на чуждите действия да повлияят на самооценката ти.“

В един момент вашето дете ще бъде обект на негативни коментари или поведение. В тези случаи за тях ще бъде полезно да знаят, че действията на насилник говорят повече за агресора, отколкото за обекта му.

5. „Всяка грешка е урок.“

Децата ще забравят да учат, ще забравят домашна работа, ще им се спи или ще се чувстват мрачни. Важно е да научим децата, че грешките са уроци, които ни информират как да действаме по-късно.

6. „Вярвам в теб и те подкрепям.“

Децата трябва да знаят, че родителите им пазят гърба. Това е от съществено значение за самочувствието и увереността на детето да се представя добре в училище и в социалните си кръгове.

Вижте още: 14 неща, които детето трябва да прави до 4-годишна възраст

7. „Магията се случва извън зоната ти на комфорт.“

В живота не се постига особено напредък, ако се придържате към навици и рутина, следователно е важно децата да излизат извън зоната си на комфорт. Помогнете им да се изправят пред страха от неизвестното, намирайки комфорт в дискомфорта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама