8 неща, които децата наследяват от бащите си


8 неща, които децата наследяват от бащите си
Снимка: iStock/Guliver

Бебетата изглежда наследяват много от чертите на бащите си. Не се ограничава само до физически черти. Интелигентността и личността на бебетата, докато растат, може да приличат на тези на бащите им.

1. Трапчинки

Ако бебето има супер сладки трапчинки, погледнете към скъпия му баща, има ли и той трапчинки? Шансовете са, че бебето е получило тези сладки черти от баща си. Ямките изглежда са черта, която често се наследява от таткото.

Ако мама има трапчинки и бебето също, това може да е генетично или просто съвпадение. Изглежда, че това е наследствена черта на баща.

2. Цвят на очите

Що се отнася до гените, те могат да бъдат както доминиращи, така и рецесивни. Някои гени, като кафяви очи, са доминиращи, докато сините очи, например, са рецесивни. Вероятно е бебето да има цвета на очите на по-доминиращия ген. Ако татко има кафяви очи, бебето вероятно ще има и кафяви очи.

3. Дързък дух

Не само физическите черти  бебето ще наследи от своя скъп баща. Таткото има голяма роля, що се отнася до поведението на бебето му. Поведението, търсещо риск, изглежда е наследено от бащината страна на семейството.

4. Интелигентност

Изглежда, че интелигентността е черта, която бебетата получават предимно от баща си. Не казваме, че супер умните майки не играем роля, проучванията показват, че таткото играе по-голяма роля при определянето на цялостната интелигентност на нашите бебета.

7 РОЛИ, КОИТО СЪПРУГЪТ ТРЯБВА ДА ИГРАЕ В БРАКА

5. Текстура на косата

Татковците играят голяма роля в чертите на бебето, като едно от тях е текстурата на косата. В началото може дори да не се появи, всички знаем, че бебето може да е плешиво! Но в крайна сметка вашето бебе може да наследи текстура на косата на баща си.

6. Стил на спане

Без значение колко тренировки за сън бихме могли да се опитаме да направим с нашите бебета, гените могат да бъдат виновни за това как нашите бебета спят през нощта. Тези черти идват от татко.

7. Доминираща ръка

Определено изглежда, че има реална връзка между доминиращата ръка, която бащата използва, и ръката, която детето му обикновено използва. Ние наричаме тази черта преданост и повечето от нас са едни или други, с малки изключения от тези, които си служат еднакво добре и с двете ръце! Обикновено бебетата в крайна сметка ще предпочитат дясната или лявата си ръка и това често се проявява към третата, четвъртата и повече години.

Често е трудно да се разбере коя ръка ще предпочете, когато е още бебе! Но можем да се обърнем към татко, за да видим коя ръка е неговата доминираща, защото шансовете са, че бебето ще последва примера му.

8. Стоматологични проблеми

Ако бащата на бебето има лоши зъби, има шанс бебето като порасне да посещава зъболекаря по-често, отколкото би искала! От структурата на зъбите до кухините и всички зъбни проблеми между тях, всичко идва направо от устата на бащата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама