И тайната на щастливия брак е...


И тайната на щастливия брак е...
Снимка: Thinkstock/Guliver

Каква е рецептата за щастлив брак? Според ново проучване, ключов елемент наистина е сексът. Изследователите установили, че половият акт действително се отразява върху емоционалната привързаност между двойките и обещава удовлетворяващи и дългосрочни отношения.

Водещ автор на новото проучване е д-р Андреа Мелцер от университета на Флорида, а откритията на екипа му са публикувани в научното сп. Psychological Science.

Макар до момента да се смяташе, че креватните занимания подпомагат връзката само в краткосрочен план, според американските специалисти сексът може да допринесе за дългогодишен щастлив брак. За жалост, според данни на Международното дружество по сексуална медицина, по-малко от 24% от семейните хора правят секс 4 или повече дни в седмицата. При останалите ласките под завивките биха могли да се класифицират и като мираж.

Мелцер и колегите му твърдят, че половият акт ни зарежда с дълъг период от сексуално удовлетворение, което повишава и удовлетвореността от връзката. Теорията им се крепи на експериментално проучване сред 214 семейни двойки на различен етап от брака. Доброволците трябвало да попълват специални въпросници и да докладват подробно за своя интимен живот. Така учените стигнали до извода, че любовните занимания ни зареждат с ентусиазъм и обожание към другия за два дни напред.

Тази констатация остава валидна и след отчитането на редица възможни странични фактори, включително възраст, пол, личностни черти, продължителността на връзката и други. Както се подразбира, двойките, редовно правещи секс, изразявали далеч по-голямо задоволство от партньора си и изглежда имали по-стабилна връзка.

Мелцер вярва, че резултатите от изследването са важни, защото подкрепят предишните изследвания, според които сексът играе неотменна роля в дълбочината на емоционалните отношения.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама