Как да изживееш живота на мечтите си като майка


Как да изживееш живота на мечтите си като майка
Снимка: iStock/Guliver

Представяте си идеалния живот, нали? Виждате мечтите си, целите и плановете си. И знаете, че постигането му изисква ангажираност и желание винаги да бъдете все по-добра и да вървите напред. Но това не винаги е лесна задача, когато изграждате кариера и отглеждате деца. Понякога нямате свободен момент дори да си поемете дъх. 

Хората казват, че не можете да имате всичко - поне не всичко наведнъж. Истината е, че е повече от възможно да имате прекрасно семейство, кариера и личен живот. Това, което не е възможно, е постигането на съвършенство. То просто не съществува, без значение дали имате деца или не. Чрез това осъзнаване и самоприемане можете да направите всичко възможно и да продължите да се стремите към баланс, който подхранва вашето семейство, кариера и личностно развитие.

Ако се опитвате да "постигнете всичко" и искате да бъдете идеалната майка, съпруга и напредваща в кариерата си жена, ето няколко съвета как да го направите, без това да ви коства цялата енергия на света.

Поемайте рискове

Никога не е идеалното време за всичко, независимо дали решавате да имате дете, да искате повишение на заплатата или да се преместите да живеете в друга държава. Без риск няма награда, затова бъдете готови да поемате рискове, да сте уверени във вашето решение, да направите това и да се примирите с някои неща, които може да се наложи да промените.

Бъдете умни

Поемането на рискове не винаги означава да бъдете импулсивни. Отделете време, за да направите интелигентен избор, независимо дали става въпрос за бюджет, родителски избор, или дори най-подходящите технологични устройства, които искате да си купите. Прегледайте опциите, определете плюсовете и минусите и вижте какво работи най-добре за вас и вашето семейство.

Имайте доверие

Вярвайте в себе си като служител, майка, съпруга, сестра и всяка друга титла, която държите в джоба си. Любимите около вас знаят, че правите всичко възможно, вие също трябва да го знаете. Никой не очаква съвършенство (освен вас!), а увереността в себе си и вашите решения е точно това, което ви трябва, за да продължите да вършите чудесната работа, която вече правите.

Бъдете в настоящия момент

Ще има часове, когато сте на работа и искате да сте вкъщи или сте у дома, когато искате да сте на работа. Но наличието на присъствие в момента, където и да сте, ще насочи вниманието към хората около вас и задачите, които трябва да бъдат изпълнени. Като живеете в сегашния момент и правите нещата правилно с вниманието, от което се нуждаят, ще стигнете там, където искате, преди да го знаете.

Борба със съвършенството

Не очаквайте съвършенство, защото никога няма да бъде изпълнено. Вместо това, приемете, че купчината пране е там, че корените ви се показват малко или че бисквитите, които искате да изпечете за семейството си, можете просто да купите от магазина. Всичко е наред.

Бъдете гладни за хубави моменти

Животът като майка е труден; животът като работеща майка е още по-труден. Но има толкова много моменти на радост, които могат да бъдат открити всеки ден. Глупавата шега, което вашето дете ви разказва, разходка след вечеря. Радостта идва в малките неща и оценяването им ги прави по-сладки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама