Съвети за по-бързо забременяване


Съвети за по-бързо забременяване
Снимка: iStock/Guliver

Да имате дете е едно от най-прекрасните неща, които могат да ви се случат. Ако силно желаете да се сдобиете с наследник и смятате, че вече сте готова да станете майка, ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да заченете по-бързо. 

1. Проверете здравето си

Има по-голяма вероятност да имате успешна бременност, когато тялото ви е подготвено за задачата. Затова е препоръчително, преди да започнете с опитите, да отидете на гинеколог, за да провери здравословното ви състояние и да разберете какви промени трябва да направите. Може да се наложи да отложите малко, за да може да сте в най-добрата си форма.

2. Планирайте здравословна бременност

Започнете да приемате фолиева киселина поне един месец, преди да започнете с опитите за зачеване. Това вещество може драстично да намали риска от някои вродени дефекти. Освен това ви препоръчваме да спрете всички нездравословни навици (като пиене и пушене), да намалите приема на кофеин, а също така да се разделите с излишните килограми.

3. Разберете кога ви е овулацията

Ключът към бързото забременяване е да разберете кога точно овулирате. Това се случва само веднъж при всеки менструален цикъл, затова е важно да сте наясно с конкретния период. По този начин с партньора си ще може да правите опити в най-подходящото време. Може да използвате няколко различни метода, за да разберете кога е овулацията ви, сред които наедряване на гърдите, поява във влагалището на слуз без миризма и без цвят и чрез измерване на вътрешно-телесната температура.

4. Правете секс в правилното време

Когато сте разбрали времето, когато овулирате, планирайте да правите секс през вашия най-плодороден период, което е 2-3 дена преди самата овулация. Ако имате нередовен цикъл или не сте сигурна кога точно тялото ви освобождава яйцеклетка, правете секс всеки ден или през ден през втората и третата седмица на цикъла си. По този начин е най-вероятно да имате здрава сперма във фолиевите си канали, когато тялото ви освободи яйцеклетка.

5. За по-мощна сперма

Силната и здрава сперма има най-големи шансове да оплоди яйцеклетката ви. Партньорът ви може да направи няколко неща, за да подобри плодовитостта си: да избягва тютюнопушене и леки наркотици, да намали приема на алкохол, да поддържа здравословно тегло, да приема достатъчно количество от важните вещества, сред които цинк, фолиева киселина, витамин C, които помагат за производството на силна сперма, да не взима горещи вани или да посещава сауна, тъй като горещината убива спермата. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама