Търся втора работа


Търся втора работа

Мащабна социална кауза в подкрепа на майките на деца с увреждания под мотото „Търся втора работа“ стартира днес. Идеен организатор на кампанията на сайта „Майко Мила“.

„Търся втора работа“ е кампания в полза на жените, посветили живота си на отглеждането на своите деца с увреждания. Техните лични истории са различни, но обединени от един безподащен факт – да си майка на дете с увреждане в повечето случаи означава да оставиш себе си на заден план и да си на разположение на детето 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, целогодишно.

Отглеждането на дете с увреждане е тежка и трудна работа, която лишава майките от „лукса“ да работят нещо друго, да бъдат независими и свободни да взимат решения за професионалната си изява. Те остават без възможност да печелят пари, които да им позволяват да извършват пълноценно първата си работа – отглеждането на детето.

Получава се порочен кръг, от който трудно се излиза – за да работиш някъде, трябва да имаш възможност да излезеш от вкъщи, а за да се грижиш за детето, трябва да стоиш вкъщи. Това кара майките да се преквалифицират сами, да започнат да изучават надомни занаяти – плетене, шиене, рисуване и изработване на различни предмети, и да се опитват да се препитават чрез продажбата на всичко изработено.

Така се роди идеята за „Търся втора работа“.

С тази кампания даваме шанс на майките на деца с увреждания да представят и продават всичко изработено от тях онлайн – в платформата olemale.bg.

Сайтът е място, където майките показват своите красиви ръчно изработени продукти – коледни играчки, картички, албуми за снимки, шалове, шапки и декоративни предмети – а вие можете да ги купите и така да им помогнете за извършването на основната им работа! Може да прочетете и личната история на всяка майка на дете с увреждане – тя със сигурност ще ви помогне да разберете по-добре каква сила и упоритост се изисква от тях, за да се съхранят и да бъдат пълноценни родители и личности.

„Търся втора работа“ е мащабна социална кампания, която ще продължи и през 2017 година. В нея могат да се включат всички майки на деца с увреждания, произвеждащи сами предмети и вещи, които искат да продават.

Кампанията ще подкрепи и майките, желаещи да се преквалифицират и да добият умения и знания, които ще им позволят да си намерят втора работа. Тях може да подкрепите, като дарите средства - пълна информация за дарителската акция може да откриете в онлайн платформата olemale.bg.

В рамките на кампанията „Търся си втора работа“ предстоят редица събития. Започваме още този уикенд с акция на Майко Мила с БЕЗПЛАТНО раздаване на детски дрешки по време на базара WINtER : bazaar на 10 и 11 декември в betahaus Sofia. Там ще може да намерите и продукти, изработени от майки на деца с увреждания.

След това организираме и благотворително коледно тържество с настолни игри и куиз, което ще се проведе на 16 декември, петък, от 19 часа, в заведението „Трите трола“, на улица „Чаталджа“ 24.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама