Българска мобилна игра развива креативността на децата (ВИДЕО)


Българска мобилна игра развива креативността на децата (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

"Космически патрул" (SPACE PATROL) е името на първата образователна мобилна игра за ученици, която развива меките им умения (soft skills) като критично мислене, работа в екип, креативност и лидерство. Играта е безплатна и няма комерсиална цел. Създаването ѝ е изцяло финансирано от фондация "Лъчезар Цоцорков", която инвестира в разработването на иновативни формати в образованието и развитието на децата.

"Таргет групата е 8-12-годишни деца. Tова е възрастта, която ние таргетираме със зададените умения, търсим развитие на лидерство, игра в екип и изобретателност. Всяка една дейност в играта е създадена с идеята тя да подтиква различните ценности. В процеса на разработка играта беше тествана с деца многократно, като всеки път на база на обратната им връзка подобрявахме играта, за да бъде по-добре оптимизирана", споделя Никола Георгиев, който е основател на компанията, разработила играта.

Разработването на "SPACE PATROL" е изцяло поверено на български екип, специализиран в създаването на игри, виртуална и добавена реалност, както и други дигитални решения. А работата им по играта отнема близо година.

Действието в играта се развива в космоса. Играе се в отбор от двама души, които преминавайки през различни предизвикателства научават интересни факти за космоса и придобиват ценни умения, необходими и в реалния живот.

"В оригиналната концепция всъщност сюжетът на играта беше в рицарска среда, в последствие ние го променихме в космическа, защото изследванията на пазара на възрастовата група ни показаха, че посоката към наука и бъдеще ще бъде по-подходяща за дадените ценности, които ние търсим да развием. В допълнение космическият кораб ни дава много по-голяма свобода за развитието на играта. Цялото нещо е с цел създаване на един инструмент, с който могат да бъдат предавани различни умения и образователни данни", допълва Никола.

Образователното съдържание в играта е създадено в партньорство с доц. Камен Козарев от Института по астрономия към Националната астрономическа обсерватория на БАН. Той получава докторска степен по Астрономия от Бостънския университет и 4 години работи в Центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън.

НАУЧЕТЕ ТУК КАКВО СПОДЕЛИ ТОЙ И ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ РАЗГОВОРА!

 

Автор: Габриела Андреева

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама