Направи си сама: Настолна игра от кутия за пица


Направи си сама: Настолна игра от кутия за пица
Снимка: iStock/Guliver

Поръчването на храна за вкъщи е истинско спасение от интензивното ни ежедневие, в което понякога просто не можем си да поемем дъх. Ангажиментите следват един след друг, а понякога дори не можем да се приберем навреме или сме твърде изтощени, за да приготвяме вечеря. Тогава насреща е поръчката на храна за вкъщи. Тя обаче пристига в множество малки и големи пластмасови или картонени опаковки. Не бързайте да ги изхвърляте. Вижте как може да направите настолна игра от кутия за пица.

Игра "Морска битка" от кутия за пица

Необходими са ви 2 кутии от пица, 22 броя пластмасови капачки, 2 щипки, няколко бели листа и флумастери. Във вътрешната страна на кутиите начертайте полетата за играта. Напишете цифрите от 1 до 7 и буквите от A до G.

Правила на играта:

Целта на играта е да потопите корабите на врага, преди той да има време да потопи вашите.

Играят двама играчи. Всеки от тях се нуждае от лист хартия и флумастер. Играта започва с подготовката на терена. На лист е изчертан един квадрат от 7 × 7 клетки. Закачете го от вашата страна на кутията с щипка. Другият квадрат е изчертан в кутията. На него отбелязвате своите кораби с помощта на пластмасовите капачки. В една клетка трябва да има 4 кораба-2 кораба с по 2 клетки всяка, един с 3 клетки и един с четири палуби. Всички кораби трябва да са хоризонтални или вертикални. Диагонални кораби не са разрешени.

Играта

Когато корабите са подредени, играчите се редуват "стреляйки", именувайки квадратите според техните "координати": "А1", "В6" и т.н. Ако клетката е заета от кораба или част от него, противникът трябва да отговори "ранен" или "убит"/"потънал". Тази клетка се зачертава с кръст и може да се изстреля друг изстрел. Ако в посочената клетка няма кораб, в клетката се поставя точка и ходът преминава към противника.

Играта се играе до пълната победа на един от играчите, тоест до потъване на всички кораби. В края на играта губещият може да поиска победителя да разгледа неговата корабна подредба.

Източник: thespot.bgbeactive.org

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама