Ценни съвети за лека бременност


Ценни съвети за лека бременност
Снимка: iStock

Бременността безспорно е един от най-вълнуващите периоди за жената, но може би и доста стресиращ, защото на бъдещите мами често им се налага да се учат в движение. В тази статия ще ви представим няколко полезни неща за вашата бременност, или с две думи, какво е добре да правите по време на прекрасния период:

Да хапвате разнообразна храна, но в нормални количества. Нали сте чували, че бременната трябва да "яде за двама". Е, това се оказа мит и то развенчан преди доста време. Лекарите установиха, че най-добрата храна за бъдещата майка и бебето е балансираната диета, богата на плодове, зеленчуци, риба, ядки, пълнозърнест хляб и може би малко сладко.

Да посещавате редовно вашия акушер-гинеколог, да си правите нужните изследвания, но без да се вманиачавате!

Не всяко нещо е проблем и не е нужно да сте наплашени от истории в интернет, защото освен стрес, няма какво друго да си "докарате". Най-доброто, което може да направите, е да намерите лекар, на който му имате доверие и да следвате неговите съвети.

Да правите леки физически упражнения - ако нямате противопоказания, не се залежавайте. Лекарите са категорични, че бременните не са болни, трябва да имат физическа активност и дори да извършват упражнения без големи тежести, разбира се.

Да слушате любимата си музика. Бебето чува и възприема определени звуци и думи, научава се да разпознава гласове и след като се роди показва реакция към вече познатите му звуци. Освен това според специалистите музиката има положително влияние върху плода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама