Деси Бакърджиева срещу домашното насилие


Деси Бакърджиева срещу домашното насилие

На специална пресконференция Avon България даде старт на тазгодишното издание на благотворителната кампания "Говори открито срещу домашното насилие".

Инициативата залага на смела и откровено стряскаща визия, с която компанията се стреми да шокира и привлече внимание към проблема. Посланието на кампанията "Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!” призовава обществото да покаже непримиримост към проявите на насилие и да говори открито за тях.

Новият благотворителен продукт – обици "Нови възможности за жените", са в центъра на кампанията, подкрепяна от Деси Бакърджиева, Теодора Духовникова, Мона Недева, Орлин Павлов и Калин Врачански. Набраните средства от кампанията през 2014 г. ще бъдат дарени на партньора на "Говори открито“ – "Алианс за защита срещу домашното насилие”.

Посланикът на кампанията тази година – Деси Бакърджиева – засне специална фото сесия, в която показва истинското лице на домашното насилие. Новата й роля на жертва в рамките на "Говори открито срещу домашното насилие” цели да провокира обществото и да извади на показ действителността, с която се сблъсква една на всеки четири българки.

Председателят на Алианса Геновева Тишева на свой ред сподели най-новите тревожни данни, с които организацията разполага – тенденцията в Европа показва, че вече всяка трета жена е жертва на тормоз – или 33% от жените над 15-годишна възраст. В България този процент засега все още е 23%, като според специалистите стойностите са по-ниски, защото малко хора са готови да го признаят и да потърсят помощ. От друга страна 29% от жените в България в детството си са преживели поне една от трите форми на насилие - физическо, сексуално или психологическо. Има ясно изразена тенденция за упражняване на по-тежки форми на насилие, а също така и насилие срещу деца, насилие срещу възрастни хора от техни деца - все тенденции, проявили се от миналата година насам.

Като част от кампанията в средата на юли на Facebook страницата на Avon България ще стартира и дигитална апликация. С нея AVON призовава всеки да се включи в инициативата, като сподели своя снимка с благотворителния продукт и покани приятелите си да направят същото.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама