Детето ви е буди често нощем? Нарежете лимон до леглото му и...


Детето ви е буди често нощем? Нарежете лимон до леглото му и...
Снимка: iStock

Всяка майка заслужава да има здрав сън през нощта, за да може да се грижи адекватно за детето си през деня. Знаем колко уморително може да е ежедневието на една майка, която по цял ден е вкъщи с детето си. Когато то се буди по няколко пъти на ден, умората надделява, а с нея идват и раздразнителността - както на майката, така и на детето.

Много майки на Запад започнаха да се връщат към един забравен с времето трик с лимон. Твърдят, че помага и децата им започват да се будят по-рядко през нощта.

Нарежете един лимон на четири части и го оставете някъде около леглото на детето ви. Сменяйте го всяка вечер и наблюдавайте резултатите. 

Защо лимонът помага? Ароматът му има антисептични свойства, освен това активира серотонина, който всъщност е усещането за спокойствие и щастие. Лимоновият аромат може да успокои да подобри значително съня на клетъчно ниво и без да се усети детето ще потъне по-дълбоко в съня и ще има големи интервали, в които ще спи спокойно. Освен всичко лимонът намалява нивата на стрес, които при малчуганите се изразяват в това да се страхуват да спят сами в стаята или да се плашат от тъмното. 

Опитайте няколко дни и вижте дали ще видите подобрение!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама