Диета подобрява шансовете за зачеване чрез ин витро


Диета подобрява шансовете за зачеване чрез ин витро
Снимка: iStock/Guliver

Жените, които следват диета, богата на свежи плодове и зеленчуци, риба и зехтин, може да имат по-добър шанс да забременеят ин витро.

Това са установили учени, проследявайки 244 жени в Атина, Гърция, които се подлагат на процедури за ин витро забременяване. Изследването показва, че 35 от тях, които са следвали т. нар. "Средиземноморска диета" шест месеца преди процедурите, е по-вероятно да имат здраво бебе.

Резултатите от изследването са били публикувани в списание "Human Reproduction". Жените в тази група "са имали 65-68% по-голям шанс за успешно забременяване и раждане в сравнение с жените, които не се придържат към този тип хранене", се казва в публикацията. Средиземноморската диета включва типични за народите в страни като Гърция, Италия и Испания храни – повече плодове и зеленчуци, богати на фибри храни, риба и зехтин. Червеното месо се консумира по-рядко и по малко.

Тя е известна с това, че влияе добре на здравето на сърцето и кръвообращението. Резултатите от това изследване показват, че жените, които искат да забременеят, трябва да се хранят здравословно, тъй като научно е установена връзката между тези две неща.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама