Дори да имате много ПАРИ, не може да си купите тези неща


Дори да имате много ПАРИ, не може да си купите тези неща
Снимка: iStock/Guliver

Парите никога няма да направят човек щастлив, защото най-важните неща в живота, които ни карат да се усмихваме, не се купуват.

Да, добрите финанси осигуряват комфортен живот, а да си беден е много лошо. Не искаме да кажем, че парите не са нещо хубаво, особено когато сте си ги изкарали с честен труд. Но щастието, което кара човек да се чувства истински жив, се свързва с много по-ценни неща, като:

Любов

Не можеш си купиш истинска любов колкото и пари да имаш. Защото любовта е нещо интимно, искрено, а дори и малко мистериозно. А парите са просто метод за размяна.

Време

Всяка изминала минута е време, което никога няма да се върнеш. Можете да си купите лекарства, да си правите скъпи процедури, но това не ви гарантира дълъг живот. Времето е нещо много ценно, което струва скъпо, но не може да си го вземете с пари.

Вътрешен мир

За да постигнеш това невероятно усещане, трябва да се чувстваш добре, да се харесваш и обичаш. Това няма как да постигнеш, дори и да разполагаш с много пари. Щастието, което води до вътрешен мир и спокойствие не се купува!

Талант

Даровете и способностите, които притежаваш са безценни. Докато парите определено могат доста да помогнат за развитието ти, те никога няма да бъда в състояние да ти купят даден талант. Така че ако притежаваш специални качества, използвай ги!

УРОЦИТЕ, НА КОИТО МОГАТ ДА НИ НАУЧАТ ДЕЦАТА

Здраве

Въпреки че можете да си купите важни за здравето ви лекарства, те не могат да заместят естественото здраве, когато го няма.  Нито пък начина, по който се чувстваме.

Много често здравословните ни проблеми са заради нерви, тревоги и мрачни мисли.  Колкото и пари да имаме, те няма да ни накарат да се почувстваме по-добре, ако душата ни боли!

Истински приятели

Вярвайте, приятелите не се купуват с пари! Или поне истинските! Някои хора ще искат да бъдат във вашата компания, ако сте богат и известен, но бързо ще разберете, че те не са искрени и добронамерени към вас. Истинските приятели са богатство, което трябва да пазим

Знание

Можете да си купите сертификат, диплома, може да изкарате много курсове, но знанията и уменията не струват пари. Много хора си мислят, че с връзки и пари могат да се издигнат в обществото, но дали ще са истински щастливи?

Семейство

Никой не може да си избере семейството, нито да си го купи. Но да имаш семейство е най-хубаво и ценно нещо на този свят. Ценете и уважавайте родителите си!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама