Food Revolution на Джейми Оливър вече и в България


Food Revolution на Джейми Оливър вече и в България
Снимка: iStock/Guliver

Известният кулинар Джейми Оливър е създател на инициативата Food Revolution. С нея той цели да насочи вниманието към здравословното хранене на децата.

Достъпът до прясна и качествена храна е право на всяко дете, но по настоящем ние не го осигуряваме. Милиони деца по света ядат твърде много вредна храна, докато други милиони деца не получават достатъчно храна, необходима им да израснат и заякнат.

Ако сте загрижени за вашето дете и искате да му изградите правилни навици на хранене, може да се включите в инициативата на няколко български жени и майки - Food Revolution Bulgaria. 

Те са официално одобрени от организацията Food Revolution на Джейми Оливър за посланици на движението в България. Те са с активна гражданска позиция, които са избрали да действат вместо да критикуват и да се оплакват. Можете да следите общите им действия на Facebook страницата Food Revolution Bulgaria.

"Свързва ни желанието децата ни да растат в една подкрепяща здравословните навици среда и увереността, че с общи усилия това е възможно", казват създателките.

Те си поставят няколко конкретни цели, които се надяват да осъществят с помощта на всички хора, които искат децата ни да бъдат здрави. Сред тях са създаване на гражданско сдружение с обществена полза, активно търсене на диалог с отговорните държавни институции за преразглеждане на съществуващата нормативна уредба, настояване да се вземат в предвид специфичните изисквания на деца с алергии и хранителни непоносимости, предлагане на модел на регулация по отношение на училищните лафки, а също така засилване на общественото внимание към проблема чрез различни инициативи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама