Гласът на Дъсти от "Самолетите“ става глас и на "Приказки с оркестър“


Гласът на Дъсти от "Самолетите“ става глас и на "Приказки с оркестър“

Гласът на Бен Тен и Дъсти от "Самолетите" става глас и на музикално-образователния спектакъл "Приказки с оркестър".

Заедно с Милица Гладнишка, разказвач на приказката „Тримата братя и златната ябълка“, която ще бъде представена за първи път на сцената в зала „България“ на 26 октомври, е обичаният от всички деца актьор Иван Велчев.

Озвучавал редица анимационни герои, сред които Въртоглав (Как да си дресираш дракон), Бъгс Бъни в "Шантави Рисунки", странния създател на машина за храна Флинт Локууд (Облачно с кюфтета), Велчев е познат още и от представлението "Питър Пан", изпълнявайки ролята на едноименния главен герой в постановката на Столичен куклен театър.

За предизвикателството да участва в проекта „Приказки с оркестър“, актьорът споделя: „Изключително щастлив съм да участвам в тази инициатива и да си партнирам с актриса като Милица на сцената. И двамата влагаме много желание и емоции в това приключение. Идеята на спектакъла е да представи по един по-различен и интересен начин българските народни приказки, като въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове.“ Според Иван Велчев съвременните деца имат да откриват още много светове, освен тези от компютърните игри. За него нашият фолклор, нашите приказки и култура са невероятно богати: „Винаги има какво да вземеш и научиш от тях! А големият оркестър определено ще допринесе нещата да станат вълшебни…“ – допълва актьора.

Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11-годишна възраст и е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и цели да развива индивидуалното възприятие на децата и да ги запознае с различните изкуства. Двамата разказвачи заедно, с оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент и художници, рисуващи картини от приказката в реално време, ще провокират въображението на децата.

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България", където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама