Как да подготвим детето за учебната година


Как да подготвим детето за учебната година
Снимка: iStock/Guliver

Започването на училище е огромен крайъгълен камък в развитието на всяко дете. Дори и да нямате първокласник, то дистанционното обучение, в комбинация с лятна ваканция, със сигурност ще ви дадат усещането, че наистина изпращате наследника си да прекрачи училищния праг за първи път. Сигурни сме, че искате да дадете най-добрия старт на учебната година – както емоционално, така и физически. Как да стане това? Ето няколко важни стъпки в подготовката за тръгване на училище.

Посетете заедно училището

Ако вашето съкровище е в малките класове, то тези повече от 6 месеца отсъствие от "академичната" база, са взели своето. Затова посетете заедно училището преди първия ден. Ако е отворено – разходете си, постойте на двора, разгледайте. Може също да поканите няколко дечица от класа да ви дойдат да гости, за да споделят страстите около 15-и септември.

Погрижете се за емоционалната стабилност

Ако детето ви се разстройва само при мисълта за училище, направете преносим семеен албум. Не можете да останете до мъника си през цялата година, но вашите снимки могат! Процесът на съвместно създаване на фотоалбум е свързващ и успокояващ проект.

Отидете на училищен шопинг

Пазаруването на нови дрехи, обувки и раници може да бъде наистина вълнуващ процес! Не забравяйте да отделите повече време в избирането на тетрадки, моливи и принадлежности, защото те истински вълнуват малките любопитковци.

Купете неща за лична хигиена

Може и да изглежда малко страшно да пуснете малчугана на училище в тези смутни времена, но със сигурност ще се чувствате една идея по-спокойни, когато вземете мерки по отношение на личната хигиена. Затова не забравяйте да сложите мокри кърпички, дезинфектант за ръце и предпазна маска за лице в раницата.

МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУС, КОЙТО ЩЕ СЕ СПАЗВАТ В РОДНИТЕ УЧИЛИЩА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама