Как учениците да НЕ се заразят с коронавирус


Как учениците да НЕ се заразят с коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

Преди да излезете за училище, проверете дали сте си взели дезинфекциращ спрей/антисептични кърпички, с които да изтриете ръцете си, преди да влезете в клас. Използвайте ги и след като сте си издухали носа, кашляли сте или сте кихали. Това е само един от 10 съвета, които руски експерти публикуваха на сайта на руската служба за защита правата на потребителите към учениците по случай началото на новата учебна година в условия на COVID-19.

От сайта съветват учениците да забърсват с антисептични кърпички работното място преди началото на уроците, както и мишката и клавиатурата на компютъра, ако в рамките на учебния процес се използва такъв.

Специално внимание е отделено и на избора на дрехи и обувки (за преобуване).

На учениците се напомня, че занятията, с изключение на лабораторни упражнения и часовете по физическо, се провеждат в едно помещение, което е част от мерките за профилактика.

През междучасията се препоръчва да се правят упражнения за отпускане на мускулите и шията, както и гимнастика за очи. Експертите напомнят, че при кихане или кашляне носът и устата трябва да се покриват с кърпичка за еднократна употреба или със свивката на лакътя.

Помещенията трябва да се проветряват редовно, да се правят физически упражнения, да се спазва режим на рационално хранене и ръцете да се мият редовно.

ВИЖТЕ ТУК МЕРКИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ СПАЗВАТ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама