Как се променя връзката с майката във времето


Как се променя връзката с майката във времето
Снимка: iStock/Guliver

Хората казват, че майката е тази, която може да заеме мястото на всички останали, но чието място никой друг не може да заеме. С течение на годините отношенията на майката с нейните деца стават много по-различни от това, което са били в началото. Малките порастват, стават по-мъдри и в повечето случаи ролите се обръщат. Ето няколко примера как се променя връзката с най-важния човек в живота ни.

1. На времето майките ни повтаряха по 10 пъти да си вземем връхна дреха. Сега е наш ред да се уверим, че не им е студено и са добре облечени.

2. Преди майките ни учеха как да използваме молив и химикал. Сега ние учим най-важните жени как да използват мобилен телефон.

3. Като тийнейджъри отношенията бяха доста бурни, но сега често предпочитаме да пием кафе с майка си, вместо с някоя приятелка.

ЕТО ЗАЩО ВРЪЗКАТА МЕЖДУ МАЙКА И СИН Е ТОЛКОВА ВАЖНА

4. Преди майките ни водеха с „300 зора” на лекар, а сега ролите са разменени и ние ги увещаваме с дни да отидат на преглед.

5. Майките превръщаха купуването на нова дреха в празник. А сега ние им показваме как да пазаруват онлайн и ги затрупваме с вещи.

6. На времето майките ни имаха магически способности и успяваха да открият ключове, загубени играчки и други отдавна изчезнали вещи. Сега ние подреждаме предмети като телефон и дистанционно, за да не ги загубят.

7. Преди майките ни сресваха косата и плетяха плитки всяка сутрин преди училище. Сега ние ги боядисваме и подстригваме.

8. На времето майките ни умоляваха да ядем достатъчно плодове и зеленчуци. Сега ни ги молим да се хранят здравословно и ги запознаваме с храни като киноа и авокадо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама