Какво наследяваме по майчина и какво по бащина линия


Какво наследяваме по майчина и какво по бащина линия
Снимка: iStock/Guliver

Когато очаквате с нетърпение пристигането на вашето мъниче, вероятно ще се чудите не само как ще изглежда, но и как ще действа, ще говори, ще ходи и много други. Ето чертите, които вашето бебе ще наследи от родителите си.

От майка си:

- Стил на спане

Бебетата могат да ги вземат от майка си начина на спане и да го превърнат в свой собствен навик за сън през целия живот.

- Цвят на косата

Въпреки че е най-вероятно бебето да наследи доминиращите над рецесивните гени, цветът на майчината коса също може да каже много за това как ще изглежда косата на вашето мъниче.

- Текстура за коса

Подобно на цвета на косата, вашето мъниче е по-вероятно да наследи текстурата на косата на майка, така че вашите къдрици определено могат да се пренесат върху бебето!

- Характер

Няма ли вашето мъниче да спре да плаче ,или да крещи? Новите проучвания показват, че генетичният заряд може да играе по-голяма роля в темперамента на вашето бебе.

- Здравословни навици на хранене

Това, с което храните тялото и бебето си по време на бременност, не е важно само докато сте в утробата, то може да има ефект за цял живот върху него! Едно проучване, направено при плъхове, показва, че лошата диета по време на бременност може да повлияе на ген, свързан с производството на инсулин, което може да увеличи риска от диабет тип 2 по-късно в живота.

- Доминиращи ръце

Бебето ще бъде лявичар, ако само майката е левичарка!

- Мигрена

Ако страдате от мигрена, може да има по-голям шанс и вашето мъниче някой ден да страда от нея.

- Интелигентност

Тъй като интелигентността е пренесена в бебето с две Х хромозоми от майката и един от бащата, това би могло да има ефект върху нивото на интелигентност на бебето. Второ проучване показа, че въпреки образованието, расата и социално-икономическата класа, нивото на интелигентност на майката може да бъде добър показател за това на бебето.

УРОЦИТЕ, НА КОИТО МОГАТ ДА НИ НАУЧАТ ДЕЦАТА

От баща си:

- Височина

Външният вид като цяло е силно насочен към изразяването на гените, дадени от баща ви, и има много основания да се мисли, че това се дължи на оцеляването на най-силните.

- Стоматологично здраве

Ако вашият баща има болни зъби, може да се окаже, че ще имате живот, изпълнен с посещения при зъболекар.

- Трапчинки

Те са като скъпоценни аксесоари. Добрата новина за тези сладки бузи е, че те са доминиращи, така че детето ви вероятно ще има трапчинки, ако и таткото притежава.

- Пръсти на краката

По-специално, ако баща е носител на гена на синдрома на Аперт и е на възраст над 40 години.

- Пръстов отпечатък

Съществува убеждението, че това е подъл начин, по който природата е създала начин мъжете да идентифицират своето потомство. Това може да е забавен генетичен израз, който все още съществува от дните на лов и събиране на храна.

- Психични разстройства

Биполярното разстройство и голямото депресивно разстройство са сред списъка с психологически състояния, които се предават чрез „Y връзка“. Това е особена връзка, която се случва, когато баща предава психично състояние (на Y хромозомата) на сина си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама