Какво обичат да похапват различните зодии


Какво обичат да похапват различните зодии
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вярвате ли в астрологията? Зодиакалният знак определя вашия характер, успехите в работата, дали ще имате романтична връзка или проблеми в отношенията. Освен това зодията диктува вашите вкусове относно избора на храна, както и кое е полезно и вредно за консумация.

Логично е, че ако вашият зодиакален знак определя личността ви, вашата съвместимост с други хора и кой си като цяло, трябва да определя и кои храни са най-подходящи за вас? Зодиакалният знак определя качеството и количеството храна, което да поемате. Не сте ли се чудили защо вие предпочитате определени зеленчуци, плодове, пица, а хората около вас наблягат на друг вид? Всъщност зодията има огромно влияние върху тези избори, нивото на привързаност към специфична кухня и хранителните ни навици. Цветовете и текстурите на храната съвпадат с характеристиката на нашия знак.

Изследване на международната компания foodpanda, съвместно с психолози от Централна и Източна Европа, определиха спецификата на вашата зодия и връзката с хранителните навици.

Овен

Те са смели и откровени, често могат да бъдат преценени като безчувствени личности, но това е погрешно. Когато се храните с представител на зодия Овен, не правете грешка да го разсейвате със странични дейности. Няма да сгрешите, ако повдигнете тема за хубавите вина и ястията. Овенът предпочита храни в червено, зелено и всичко, което е пикантно.

• Яжте: Кафяв ориз, банани, плодови сокове, маслини, домати, лук, маруля, карфиол, краставици, спанак, репички, броколи, боб, леща, тиква, орехи, смокини, сушени кайсии, чесън и горчица.

• Избягвайте: Сол и алкохол.

Телец

Телецът е стабилен, упорит, страстен и дисциплиниран. Представителите на тази зодия имат страст към лукса. Предпочитат най-добрите хранителни продукти, които могат да се намерят в магазина, а в ресторантите наблягат на ризото с черен трюфел, стриди, омари, поднесени със скъпо шампанско.

• Яжте: боровинки, аспержи, цвекло, карфиол, краставици, спанак, лук, репички, тиква.

• Избягвайте: Богати и тежки храни и прекомерните количества въглехидрати.

Близнаци

Представителите на този въздушен знак са безстрашни, креативни, забавни, понякога големи бунтовници. Обичат пътуванията и новите преживявания. Обожават всякаква храна в жълто, зелено, оранжево. Наблягат на екзотична кухня - мароканска и карибска.

• Яжте: Сливи, портокали, грейпфрут, гроздов сок, стафиди, ябълки, маруля, карфиол, спанак, моркови, целина.

• Избягвайте: Кафе, кореноплодни зеленчуци (например картофи и репички).

Рак

Ракът е една от най-чувствителните и емоционални зодии. Обичат да се чувстват защитени и предпочитат домашния уют. Наблягат на леките аромати и кремообразна текстура. Френската кухня е най-подходяща за тях, особено приготвена в домашни условия.

• Яжте: пшеница, пълнозърнест ръж, ориз, овес, плодове, банани, задушени зеленчуци, броколи, зеле, карфиол, домати, цвекло, тикви, краставици, боб и естествени захари.

• Избягвайте: Мазни храни, сол, сладки и рафинирана захар.

Лъв

Лъвът е една от най-странните зодии. Обичат да командват и да държат нещата в свои ръце. Могат да бъдат крайно арогантни, но и изключително забавни. Благодарение на тяхната управляваща планета - Слънцето, предпочитат огнените цветове - оранжево, жълто, червено. Подходяща храна е миш- маш или пикантно пиле с много червен пипер.

• Яжте: Пълнозърнести храни, ориз, цитрусови плодове, ябълки, праскови, картофи, моркови, репички.

• Избягвайте: Млечни продукти.

Дева

Девите са аналитични, практични, перфекционисти. Те могат да бъдат открито критични. Претеглят плюсовете и минусите много внимателно преди всяко решение. От представителите на зодия дева стават най-добрите готвачи. Въпреки това не обичат да експериментират и залагат на добре познати храни. В тяхното меню присъстват свежите аромати.

• Яжте: Пълнозърнести храни и зърнени храни, овес, плодови салати, плодови сокове, лимонов сок, супи, чайове и бадеми.

• Избягвайте: Тежки храни и шоколад.

 

Везни

Хората, родени под този зодиакален знак, са интелигентни и креативни. Почитатели на любовта и мечтите. Може да се откъсне от света и да живее в своята фантазия до следващото си призвание. Предпочитат червено вино, сирена и храни с много подправки.

• Яжте: Ябълки, грозде, ягоди, стафиди, задушени зеленчуци, спанак, домати, сирена, ядки и бадеми

• Избягвайте: Твърд алкохол и газирани напитки

Скорпион

Представителите с най- голяма страст, енергия и интензивност. Изключително силни личности. Те има специална връзка с храната, която консумират. Трябва да е нетрадиционна и направена с много любов. Това, което би ги привлякло са калмари в тъмен сос, сирена със сладко от боровинки и шоколадово суфле.

• Яжте: Кокос, карфиол, лук, репички, домати, аспержи, краставици, цвекло, морски деликатеси.

• Избягвайте: Мазни храни, сол, сладки и рафинирана захар.

Стрелец

Управлявани от огъня, представителите на тази зодия са скромни, идеалистични и жадни за нови преживявания.Техният приключенски характер, позволява да се насладят на пътувания и по този начин да опитат нови вкусове от индийската или японската кухня. Патица, гъши дроб и суши са предпочитани храни.

• Яжте: Житни растения, круши, ябълки, портокали, ягоди, маслини, смокини, патешко месо и чесън.

• Избягвайте: Пикантни храни и сладкиши.

Козирог

Козирозите са стабилни, практични и дълбоки. Тези творчески същества често биват привлечени от театър и музика. Никога не експериментират в кухнята. Не се отличават с добри готварски умения. Разполагат с набор от до 5 ястия, които консумират и могат да приготвят.

• Яжте: Ориз, зеленчуци с подправки, зеле, царевица супи, чайове, фъстъци, смокини, яйца и лененото семе.

• Избягвайте: Богати и тежки храни, млечни продукти и шоколад.

Водолей

Това е най-приятелският, чувствителен, нежен и абстрактен знак. Те са допълнение към всяко парти, защото се адаптират лесно и предпочитат социалните събирания пред това да си стоят вкъщи. Водолеите предпочитат меню с различни текстури, цветове и смеси. Тяхната идеална храна се състои от сезонни зеленчуци, шунка, синьо сирене и маслини.

• Яжте: Ябълки, портокали, круши, задушени зеленчуци,царевица, моркови, домати, соево кисело мляко, ядки, фурми, джинджифил, и протеинови барове.

• Избягвайте: Рафинирана захар.

Риби

Представителите на тази зодия са гъвкави, адаптивни, но понякога мистични. Те са във високо духовно ниво. Могат да ядат само по веднъж на ден. Обичат билките, добре декорирана морска храна и за десерт чийзкейк.

• Яжте: Пшеница, пълнозърнести зърнени храни, ориз, овес, морски водорасли, боб, дати и естествени захари.

• Избягвайте: Кафе, мазни храни, подквасено храни, аспержи, сол, сладки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама