Какво означава, когато кучето ви прави тези 10 неща


Какво означава, когато кучето ви прави тези 10 неща
Снимка: iStock/Guliver

Има дни, в които сякаш кучетата могат да четат мислите ни. Те ни побутват с муцуна, когато сме тъжни или лаят пред вратата, когато е време за разходка. Друг път обаче езиковата бариера е по-осезаема от всякога. Ние казваме: „Влез вътре“, те отказват. Казваме „Дръж топката” и те лягат.

В опит да разберем по-добре кучешките членове на семейството, няколко специалисти споделят характерните начини, по които четириногите ни приятели комуникират. Бъдете наблюдателни и търпеливи, гледайте цялото тяло на кучето си и слушайте всички звуци, които издава. Контекстът е почти толкова важен от това, колкото и действията на вашето куче.

1. Изпънати предни лапи

Когато кучетата застават в йога позата, кръстена на тях (дупе във въздуха, гърдите и предните лапи изпънати отпред), това обикновено означава, че са готови за игра. Пригответе си фризби!

2. Облизване на носа

По време на хранене (или непосредствено след това) облизването на носа е въпрос на лична хигиена. Във всички други случаи обаче сигнализира за безпокойство, страх или предпазливост.

ЖЕНАТА, КОЯТО ИСКА КУЧЕ ВМЕСТО ДЕТЕ

3. Затворена уста

Ако едно куче е щастливо и спокойно, то устата му винаги е леко отворена и отпусната. Стегнато затворена челюст означава, че домашният ви любимец е предпазлив и недоверчив.

4. Снишено тяло

Ако четириногият ви приятел изглежда сякаш се опитва да направи себе си по-малко забележим, вероятно е уплашен.

5. Прозяване

Колкото и да е странно, при кучетата прозяването невинаги е знак за умора. По-често се смята за нетърпение, особено ако има някакъв дразнещ или шумен фактор.

6. Прибрана опашка

Опашка, прибрана между краката, е сигурен знак, че вашето куче се страхува. Нарича се също „поведение на умилостивяване”, защото показва, че не е в настроение да се бори.

7. Клатене на главата

Когато любимецът ви си клати главата, то той ви моли за място, за да релаксира. Но ако поклащането е упорито може да е признак на ушна инфекция, така че наблюдавайте това поведение.

8. Липса на очен контакт

Бъдете сигурни, че някой е направил голяма беля!

9. Завърта се по гръб

Това е много покорен ход. Може да означава, че се страхува, в случай, че е сред други кучета или че ви има пълно доверие и иска да го почешете по корема.

10. Облизване на лапите

Фокусираното облизване на лапи може да означава състояние на кожата като атопичен дерматит.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама