Жената, която иска куче вместо дете


Жената, която иска куче вместо дете
Снимка: iStock/Guliver

Тя винаги е предпочитала компанията на кучетата вместо хората. И не защото не обича деца, напротив. Двете неща дори нямат база за сравнение, поне в нейните очи. Тя просто иска да се наслаждава на компанията на своя четириног другар без хората да констатират, че това е „чудесна генерална репетиция преди „истинските деца”.

За съжаление, на хората им е заложено да си врат носовете в чужди работи. Те рядко проявяват интерес към нечия душевност, а пък и за какво им е – нали си имат рамки, в които да „наврат” човек? Да сте чували някой да ви пита дали искате деца. Не, всички се интересуват кога ще се случи това, сякаш гоните краен срок.

Когато споменете до колко късно спите през уикенда, колегите ще кажат – „Наслади се на това сега, защото след като дойдат децата няма сън”. Когато си купувате апартамент, новите съседи ще питат „А коя стая ще бъде детска?” Никой дори не обмисля възможността, че съвсем не си заинтересован от собствените си бъдещи деца.

Въпреки че не се нуждаете от нечие одобрение, въпреки че не ви пука какво мислят другите, непрекъснатото отстояване на решението ви да имате куче вместо дете става досадно. Малко хора разбират, че кучетата ти дават истинско семейство, че те не са нито преход, нито прелюдие, не са „генерална репетиция”. Те ви развеселяват, когато сте тъжни. Премахват чувството на самота с едно завъртане на опашката. Те са най-добрите ви приятели. Те са вашите деца на четири лапи и за момента нямате нужда от „истински” бебета.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама