Кино прожекция в центъра на София в подкрепа на жени, преживели домашно насилие


Кино прожекция в центъра на София в подкрепа на жени, преживели домашно насилие
Снимка: iStock/Guliver

Специална кино прожекция на открито пред сградата на Квадрат 500 ще отбележи Международния ден за елиминиране на насилието срещу жени - 25 ноември. Клипът е заснет като част от кампанията #РаноБудна, дело на фондация Emprovе, която от години работи активно по темите за превенция и професионална помощ за жени, преминали през домашно насилие. Точно в 18:30 ч. сградата на Национална Галерия Квадрат 500 ще оживее под кадрите на кратко въздействащо видео. Достъпът е свободен.

"РаноБудна: ПРОБУЖДАНЕ" е кинопроект, осъществен от международен екип, който поставя фокус върху проблема и цели да ангажира общественото внимание към домашното насилие и неговото пагубно влияние върху жертвите. В главната роля във видето и лице на кампанията е актрисата Диана Димитрова. Сценарист и режисьор e Сергей Железко.

Тревожната статистика сериозно се увеличава и покрай пандемията от COVID-19 в цял свят, която принуди хората да останат вкъщи, а за много жени това е капан, от който не могат да се освободят.

Три минутното видео, на чиято премиера гражданите на София могат да присъстват днес от 18.30 иска да даде публична гласност на темата. Да достигне до максимален брой жени, за която психологическата бариера да преодолеят подобен предизвикателен период в живота си е огромна.

Всяка една дама, която е преживяла, преживява домашно насилие или се чувства застрашена по някакъв начин, може да потърси напълно безплатна професионална подкрепа от екипа на организацията Emprovе, която обещава да предложи алтернативен път към достоен, щастлив и пълноценен живот! А изкуството и киното в частност, притежава всички ресурси да създаде мрежа от съмишленици, да обедини усилия и да отвори нови хоризонти, защото #ИзкуствотоПробужда!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама