Миленита: Децата ме научиха да правя всичко тройно по-бързо


Миленита: Децата ме научиха да правя всичко тройно по-бързо

И да, Миленита си прави каквото си иска: веселяшка песничка, докосваща любовна, нещо мелодично изпято или пък с речитатив. А ето сега – и новото „Брак“, съвместно с Бичето, друг наш обичан герой. Което е само поводът да я потърсим, за да я питаме и други въпроси, а после да разберем, че мечтае да е планински водач, способна е за 15 минути да слезе от Витоша (планината) и че се кефи на майките „гарги“ плюс разни работи по темата накъде е тръгнало човечеството.

Да започнем с досадния въпрос, на който се надяваме да ни отговориш интересно и с желание - „Какво е искал да каже авторът с тази песен „Брак“?“

Ми нищо, няколко мили думи, и няколко немили, най-вече към поколението ми, приятелите, които останаха живи и свободни. Бих поздравила и един-двама, дето вече не са тука – ако можеха, да го чуят оттам, където са сега. Част от звуците, които сложих в музиката, напомнят за индъстриъл епохата от 90-те. Много я харесвам тази епоха, а и текстът е адресиран основно към хората от моето поколение, които бяхме тийнейджъри тогава.

Е, как?! Ние видяхме трибагреника в клипа – посланието ще да е „България над всичко!“

Ето, знаех си, че трябваше да почва с надпис „Народе мой:“. Посланието – „Запази сърцето, двата дроба. Остани си гол и бог, май френд“. Народе мой, тотал щета си, супер си, спасявай се от себе си, остани си тука, пък ще се видим другаде. Факт, че е адресирано към голяма част от българския народ, не изключвам и себе си. От друга страна, факт, че през цялото време се повтаря „остани си“. Очевидно няма апел към емиграция. „България над всичко“ –нямах това предвид, но ако така искате да го тълкувате, окей.

Добре де, беше опит за шега. Да чакаме ли още нещо съвместно от теб с Бичето?

Каза, че иска да го изсвирим на живо с бандата му, явно има предвид нещо с много крещене. Други по-сериозни амбиции нямаме.

А какво е следващото, с което си се захванала: песен, ремонт, нещо?

„Бял шум“, много красива песен с футуристично, метафизично и космическо звучене и смисъл. Нямам търпение да излезе. По-следващата се казва „Има любов“. А по-по-следващата „Смърт няма“, също много оптимистична, както заглавието подсказва. Като цяло – ремонт в позитивна насока, да. Посадих и кориандър вкъщи, мирише ми на Мексико. Вече почна да пониква, страхотно е.

Чувала си поговорката, че музикант къща не храни, актьор кола не купува, поет вила не вдига... Поне в България май е така, та каква е най-необичайната за теб самата работа, която си работила?

Веднъж бях за един ден юрисконсулт в БАН.

Звучи страхотно! А какво си мечтала да работиш, но после си видяла, че не би могла?

Все още мечтая да съм планински водач, но няма много смисъл да го мечтая това, защото съм неспасяемо зле с ориентацията. В 90% от случаите, като вляза в един апартамент за първи път, после се опитвам да изляза през тоалетната. Но ето, не губя надежда, че ще си намеря някаква работа, свързана с ходене в природата с цел. Може бране на гъби, нещо такова. Ще помисля догодина как да стане.

Успяваш ли в ежедневието да включваш и изключваш чувствителността, която е необходима, за да се занимава човек с музика? Изморява ли те тя понякога?

Успявам да включвам, не успявам да изключвам. Не е уморително, напротив, дава прекалено много сила и енергия, често няма представа човек какво да я прави. Ето, например вчера – излязох да купя сандвич на сина си, пък се озовах на Витоша на Бай Кръстьо. Докато носех сандвича на сина ми, по пътя срещнах баща му, заговорихме се и влязохме в Борисовата, оттам излязохме на Ловния парк, а от там мернахме в далечината 93 на спирката, мигаше на аварийки. Внезапно ми се прииска да се затичам и да го хвана, а бащата на сина ми каза „Как ще го хванеш, бе?“ и тези думи много ме амбицираха. Тръгнах да тичам, което беше приятно и вълнуващо, но автобусът се изниза подло точно в последния момент, когато вече бях на 20-тина метра от него. За щастие, веднага дойде друг за Железница, който хванах бързо, слязох под Драгалевци, вървях бързо и стигнах до Бай Кръстьо за около 40 минути. Там готвят много вкусна супа от коприва. После слизането е за 15-тина минути, ако тичаш надолу, така че цялото нещо отне не повече от два часа. Хубавото на София е, че всичко е малко и наблизо, включително и Витоша.

Чакай, чакай, какво стана с детето, то какво яде?! Че ако четат социалните...

Бащата ме изчака на улицата, докато качих на детето сандвича, тичайки по стълбите нагоре и надолу.

А, добре, значи преди да поемеш към Борисовата и после планината, си се погрижила да е нахранено. Добре. И защо избяга от града, не ти ли харесва в София?

Ааа, София е окей, обаче там като отида и вървя много бързо, а и самата природа... „Уединение с природата“ не идва от усамотение, а от „ставаме едно“. Имам супер нужда да си общувам с природата, реално ми е единственото пристрастяване в момента. Пада обхватът. Оставаш там "защитен", така го приемам. Иначе в София ме радват много тийнейджърите на скейтове и тийнейджърките със зелено-сини коси, децата също. Шумните тийнейджъри и деца на групи, които се смеят и забавляват заедно и си правят, каквото си искат. От сърце им се радвам навсякъде, където ги видя из София, не се е случвало досега да имам кофти преживяване с тийнейджъри или с деца в София.

Когато човек стане родител, сякаш започва да учи голяма част от живота отначало. При теб така ли стана, с какво те промениха трите ти деца?

Заради тях съм още тук. Във всеки възможен смисъл. Също така ме научиха да правя всичко тройно по-бързо.

ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама