На 1 юни софийски парк се превръща в арена за игри от 90-те


На 1 юни софийски парк се превръща в арена за игри от 90-те
Снимка: Игрите на 90-те

На 1-ви юни има време само и единствено за игри! Затова ще припомним или пък ще научим хлапетата на игрите, които всички деца играеха по улиците през 90-те, че и далеч по-рано, когато все още нямаше мобилни телефони и компютри, които да крадат от времето за детство. Програмата започва точно в 11:00 в парк "Гео Милев", София.

Организаторите от "Игрите на 90-те" ще показват на всички хлапета как се играят федербал, шоколад, ластик, скачане и дърпане на въже, народна топка, пиян морков и дама.

А ето и как протича събитието - на всеки терен рефер на "Игрите на 90-те" ще показват правилата на игрите, а след това ще слагат печат. Когато хлапетата минат през всички терени и съберат печатите, идва и времето за награди!

***

Проектът "Игрите на 90-те" е инициатива, която цели да запознае днешните децата с игрите, с които са израснали техните родители или децата от предишното поколение. Идеята на създателите е малки и пораснали деца да се забавляват заедно навън сред природата. Да изкарат малчуганите от телефоните, таблетите и дигиталното пространство, да ги запознаят с игри, които са се играли преди дигиталната ера, в която те порастват.

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама