Над 400 000 учители и ученици използват електронни образователни ресурси вкъщи


Над 400 000 учители и ученици използват електронни образователни ресурси вкъщи
Снимка: IZZI

Над 400 000 учители и техните ученици от цялата страна активно използват дигитални образователни ресурси по време на обучение. Това стана ясно от нова статистика на водещото образователно издателство Клет България за първото тримесечие на тази година. София, Пловдив, Варна и Бургас са градовете с най-много уникални потребители - над 250 000, а по-малките населени места генерират 15% ръст на активни посетители на дигиталните образователни ресурси само през последния месец след въвеждането на ограниченията за физически посещения в клас.  

От данните на издателството става явно, че iZZI се е превърнала във водеща платформа за дигитални ресурси за българските училища. 

iZZI продължава да предлага свободен достъп до образователните ресурси за всички - родители, ученици и учители. 

Издателството осигурява безплатния достъп за всички без прекъсване от март месец миналата година. Този жест позволи на стотици деца да останат в час, а учителите да разполагат с готови материали за преподаване в труден за системата момент.  

iZZI дава възможност за дистанционно обучение и самоподготовка чрез синхрон между възприемане на информация от текст, видео, аудио и визуални елементи и адаптирането й към специфичните нужди на всеки един учител и ученик. 

Потребителите могат да се възползват от над 50 000 ресурса, над 130 учебника и повече от 30 000 интерактивни задачи, игри и симулации. iZZI отключва и огромен брой видеа и нагледни демонстрации, придружаващи всеки урок, а съдържанието е специално пригодено за нивото и възрастта на учениците.  

В челната тройка най-четени уроци за първото тримесечие влизат “Вещества и техните свойства”, “Многоклетъчни организми” и “Структура на жизнени процеси на организмите”. Наред с биологията, засилен интерес предизвикват и учебниците по математика, музика и български език, а предимствата се крият в непрестанно обогатяващата се дигитална среда.  

iZZI предразполага лесното създаване и управление на класни стаи, като дава на учителите свободата да организират времето си, пестейки ресурс с оптимизираната и автоматична проверка на домашни и поставени задачи. Родителите могат да следят лесно и удобно прогреса на децата си и да имат контрол върху материала и извънкласните им занимания. 

Повече за iZZI можете да прочетете на klett.bg/izzi 

За издателство Клет България:

 

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички