Нов уред улеснява раждането


Нов уред улеснява раждането

Раждането е един от най-важните моменти в живота на една жена, но понякога може да бъде много болезнено. 59-годишният Хорхе Одон от Аржентина е намерил решение как да помогне на всички бременни. Той е изобретил устройство, което може да остане завинаги в историята на медицината.

Хорхе предлага да се поставя найлонова торбичка на главата на бебето, закачена към другия край на устройството, чиито механизъм прилича на този на спринцовка. Вакуум ще изтегля безопасно бебето навън от утробата на майката.


Идеята му дошла, докато гледал видеоклип в интернет за това как правилно трябва да се изважда тапата на бутилка вино. Отзивите към предложението на аржентинеца са много добри. Според "Ню Йорк Таймс" лекари от цял свят приемат с вълнение изобретението, обяснявайки, че от години не е имало напредък в тази област.

Изобретението предизвикало интереса и на Световната здравна организация, а американска компания за медицинско оборудване веднага предложила да издаде лиценз за производството на родилната техника. Лекарите смятат, че откритието на Одон би могло да спаси много бебета и да намали случаите на раждане с цезарово сечение.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама