Отбелязваме международния Ден на бащата


Отбелязваме международния Ден на бащата
Снимка: iStock/Gulvier

За осма поредна година Национална кампания "Да бъдеш Баща" ще отбележи международния Ден на бащата. През 2022 датата е 19 юни – по традиция третата неделя от месеца. 89 страни в света са избрали този ден за Деня на бащата. 

Всеки мъж е баща или дядо, или вуйчо, или чичо, или брат, учител, приятел, човек от семейния кръг. В този ден напомняме на бащите и мъжете, че когато пораснат, децата не следват техните съвети, а ролевите модели, които са наблюдавали в семейството. Връзката на децата с мъжете в семейството е важна за тяхното пълноценно развитие.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК КОИ СА НЕЩА, КОИТО ОСЪЗНАВАШ, КОГАТО СТАНЕШ БАЩА

Както всяка година, много училища, детски градини и организации от цялата страна ще се включат в инициативите за Деня на бащата.

Отново се организира събитие, на което децата и татковците ще могат да разгледат отблизо специални полицейски животни, автомобили, джипове, мотори и пожарна кола. Това ще се случи днес от 11:00 до 13:00 часа на площад "Александър Невски". 

Този Ден на бащата ни заварва с добри новини за татковците! Предложени са промени в Кодекса на труда, според които бащите ще имат възможност да взимат двумесечен отпуск до навършване на 8 години на детето. Отпускът ще може да се взима и на части, и ще бъде платен от държавното обществено осигуряване. Предстои да се уточни размера на обезщетението, но сумата, която откриваме в медиите е 710 лв. 

Пожелаваме на всички деца, бащи, майки и други важни за децата мъже – вуйчовци, чичовци, дядовци, батковци, братовчеди, треньори и др. щастлив ден на бащата и не забравяйте колко важна е тази връзка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама