Подари усмивка в коледна кутия


Подари усмивка в коледна кутия
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо по-хубаво от децата, то това са усмихнатите деца. Включете се в дарителската инициатива ПОДАРИ УСМИВКА В КОЛЕДНА КУТИЯ, организирана от Националната асоциация за приемна грижа.

Нека заедно подкрепим родните семейства, които плащат висока цена, за да се грижат за болните си деца си и не са ги оставили на държавната грижа.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ?

1. Изберете възраст на детето, за което искате да направите подарък (0-1 г., 1-3 г., 3-7 г., 7-12 г., 12-15 г., 15-18 г.), както и дали е за момиче или момче.

2. Опаковайте вашия подарък в кутия (за обувки, например). Можете да помолите вашето дете или друго дете да направи картичка за момичето/момчето, което ще получи подаръка.

3. Напишете на кутията възрастта на детето, за което сте направили подаръка, както и неговия пол (момиче, момче).

Изпратете кутията по пощата на адрес: ПК 9700, ОПС Шумен - ОВ, за Гинка Илиева (до поискване). Срок за изпращане: 13.12.2015 г.

Ако се нуждаете от повече информация, обадете се на тел. 0879 279 281

КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ?

Координаторите на Националната асоциация за приемна грижа ще имат грижата да проучат предварително кои са децата, които живеят в бедни семейства. Те ще организират доставянето на вашите подаръци дни преди Коледа. Там, където е възможно, ще направят снимки и ще ги покажат във Facebook.

ПОДСКАЗКИ ЗА ПОДАРЪЦИ

В кутията на най-малките можете да сложите дрънкалка, козметика за бебета, памперси, мокри кърпи, бебешки дрешки и др.

В кутиите за деца от 1 до 7 години можете да сложете книжки с приказки, книжки за оцветяване, цветни моливи, флумастери, тетрадки, „Черен Петър“, образователни игри, скицник и бои, кукли, плюшени играчки, хармоника, топка, въже за скачане и др. играчки за игра на открито.

Ще зарадвате младежите от 12 до 18 г. с подходяща книга, музикални слушалки, козметика, различни модни аксесоари, таен дневник, несесер и др.

Добре е да добавите във всяка кутия бонбони, близалки, бисквитки и други лакомства.

НЕ СЛАГАЙТЕ в кутията употребявани или повредени вещи, дрехи втора употреба и играчки, свързани с насилие (пистолети, саби, ножове и други)

Нека заедно се погрижим да грейнат усмивки на детските лица!

Изпратете кутията по пощата на адрес: ПК 9700, ОПС Шумен - ОВ, за Гинка Илиева (до поискване). Срок за изпращане: 13.12.2015 г.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама