Психолог: Два признака показват, че с детето нещо не е наред


Психолог: Два признака показват, че с детето нещо не е наред
Снимка: iStock

Детският психолог Сам Вас сподели пред британския в. Mirror два предупредителни знака, които могат да разкрият на родителите, че нещо не е наред с детето им.

Всяко дете е различно и се справя с емоциите по свой начин, затова понякога може да е трудно да се забележат проблемите.

"Въпреки че всяко дете е специфично, ние психолозите сме склонни да категоризираме какво не е наред с детето по два различни начина. Първият е нещо, което в професията наричаме екстернализиращо поведение и се появява, когато детето се чувства зле и след това го изразява с определена агресивност. Така детето често ще удря братчето или сестричето си, ще чупи предмети и т.н", казва психолога Сам Вас.

Вижте още: 5 ужасни начина, по които разведените деца използват децата си като пионки

Той допълва, че има и друг, съвсем различен знак, че нещо не е наред с детето ни. Става дума за така нареченото интернализиращо поведение, за което е специфично прикриването и задържането на чувствата в себе си.

"Интернализацията е точно обратният модел. Такова дете няма да покаже, че има проблеми, а ще складира същите проблеми в себе си", предупреждава психологът, който твърди, че родителите най-лесно ще разпознаят това поведение, ако детето им изведнъж започне да избягва да говори с тях и отказва да се храни.

Вижте още: Всяко дете заслужава да чуе тези думи от майка си (ВИДЕО)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама