Съвети при избора на коледен подарък


Съвети при избора на коледен подарък
Снимка: iStock/Guliver

Подаръкът е нашето послание към друг човек, което показва отношението и чувствата ни. За да бликат от радост очите на близките хора, трябва особено внимателно да се подходи към избора.

С какво да започнем търсенето?

Универсална рецепта за новогодишен подарък не съществува. Затова важен момент в началото на търсенето трябва да бъде "нагласата към получателя". Представете си човека, на когото избирате подарък, спомнете си неговия характер, склонности и ще почувствате посоката, в която трябва да се движите.

Подарък за дете

Нова година за децата е истинско вълшебство! Преди всичко подаръкът трябва да е изненада – ярък, впечатляващ и незабравим. Добре е, ако изненадата се състои от малки подаръци с различен размер и предназначение – за детето ще бъде интересно да получи едновременно няколко неща.

Оригиналната ярка опаковка предизвиква възхищение, а развързването на панделката върху пакета или търсенето на бонбони в чорапа ще бъде сто пъти по-приятно.

И не забравяйте да отчитате възрастта на детето. За по-малките деца прекрасни подаръци са ярък маскараден костюм, комплект за рисуване, играчки и сладки подаръци. По-големите деца може да получат нещо техническо (плейър, телефон) – главното е детето да разбира, че са му подарили "важен възрастен подарък" и че следва да се отнася грижливо към него. Подходящи са и подаръци за спорт – кънки, сноуборд и т.н.

За жени

Жените, както и децата, на Нова година също вярват в чудеса и с нетърпение чакат изненада под елхата. Но на тях много по-трудно им се угажда, затова ето няколко идеи.

Ако жената е спокойна и сдържана, то избирайки подарък за нея, се ръководете от следното: не подарявайте нещо, което имат всички останали – нека подаръкът бъде необичаен и дори странен, това ще предизвика нейния интерес. Например екзотично растение или антикварна книга.

По-емоционалните жени ще се радват да получат подарък-впечатление. Отлична идея са ваучери за СПА процедури, професионална фотосесия, а също пързаляне с кънки под романтична музика или посрещане на Новата година в компанията на приятели на някое необичайно място.

Или може би тя обича екстремните и ярки емоции – тогава разходка на моторна шейна ще остави у нея незабравими впечатления.

Никой не е отменял традиционните подаръци, затова жената ще се радва да приеме парфюм, накит и всичко, което ще я направи още по-прекрасна.

За мъже

Мъжете не по-малко от жените обичат да получават подаръци. За да бъде приет подаръкът с радост, е необходимо да обърнете внимание на характера на мъжа. Ако той не е склонен да изразява емоции и понякога е трудно да се досетите какво мисли всъщност, то по-добре да не рискувате и да изберете нещо по-практично.

Главното тук е да не станете герои на вицове за чорапи и крем за бръснене. Вариантите за практични подаръци са множество – от комплекти за лов, въдици и други хобита до фигурки, които той колекционира. Полезни вещи са техника, ваучери за ремонт на автомобила, комплект инструменти.

Ако мъжът е душата на компанията, остроумен и пълен с желание да се весели, закачливият подарък ще бъде безгрешен вариант – например фотоколаж със смешен надпис или медал от типа "Звезда на годината". Такъв подарък преди всичко повдига настроението, което понякога е по-важно от всеки практичен подарък.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама