"Морски записи" - вълнуващи и променливи


"Морски записи" - вълнуващи и променливи
Снимка: Хермес

"Морски записи" са уловените частици, мисли, образи, места и ситуации, които са полепнали по пръстите ми. Те разказват за пясък и сол, рибари и дракони, хазяйки и туристи, потъване и изплуване. "Морски записи" са леки и неангажиращи, но често вълнуващи и променливи. И ако им се доверите, поне за кратко "Морски записи" ще ви дадат едно познато чувство. Подобно на онова, което човек изпитва, когато гледа към хоризонта над морето след залез и усеща лекота и в същото време някаква странна мъдрост, без да има каквато и да е реална причина за това. Така Антон Георгиев описва книгата си "Морски записи".

Историята на книгата започва през лятото на 2018 г. във Facebook, където Антон Георгиев споделя кратки разкази, мисли и стихове с дъх на лято и море. Една година по-късно страницата има почти 4000 последователи във Фейсбук и Инстаграм и идва ред уловените от Антон частици, мисли, образи, места и ситуации да бъдат претворени в книга.

"Всичко е лично. Всеки текст носи специално значение за мен, защото е свързан, вдъхновен и създаден на базата на чувства, които са минали през мен", споделя Георгиев.

"Морето е огледало. Това са и "Морски записи". Огледало, в което може да откриеш един красив свят, който е заключен във всеки един от нас", допълва той.

"Морски записи" е за всички, които мечтаят да се пренесат на плажа, докато чакат летните отпуски, или искат да задържат лятото още малко, след като залязат и последните лъчи на августовското слънце. Това е книга за тези, които чувстват, че лятото е много повече от сезон и морето – много повече от място за ваканцията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама