"Небето, жълто като сяра" - опустошителна любовна история


"Небето, жълто като сяра" - опустошителна любовна история
Снимка: Персей

"Небето, жълто като сяра" от Шел Вестьо излиза на българския пазар. От носителя на най-големите скандинавски литературни награди идва епична любовна история за богато семейство от Хелзинки и за мъжа, който разкрива техните тайни.

Романът, превод на Росица Цветанова, е номиниран във Франция за наградата "Жан Моне" и Наградата на читателите.

Семейството на младия герой разказвач заминава за почивка в скромна селска къща, която са наели край морето, където небето носи оттенък на жълта сяра. Разказвачът е потомък на средната класа, но това лято се сприятелява със самоуверения Алекс Рабел, внук на индустриален магнат. Той се влюбва в Стела, по-малката сестра на Алекс. И така започва бурна и неизбежна любовна връзка, която обхваща години. Светът около тях се променя, както и животът им. Но под блестящото лустро семейство Рабел крие тъмна тайна.

Повествованието се простира от избелелите от слънцето спомени от детството на разказвача от 60-те чак до днес, когато мракът все повече се сгъстява.

Майсторски написана история за любов и предателство, надежди и мечти, насилие и съучастие, приятелство и спомени, как те се променят с времето и как се изграждаме като личност от любовта, провала и времето, в което живеем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама