Нуса - приказно красиви плажове и богата култура


 Нуса - приказно красиви плажове и богата култура
Снимка: Getty Images/Guliver

Прекрасни плажове, красива природа и богата палитра от културни събития – това е Нуса. Разположен е на 136 км. от Бризбейн – столицата на щата Куинсланд, Австралия. Освен всичко друго той е и дом на популация от коали, които се наблюдават най-често около и в Националния парк на Нуса. За съжаление броят им намалява прогресивно. Това е едно от малкото останали места на Земята, където се съчетават съвременните забавления и девствената природа.

Нуса е интересна с това, че предлага условия за добра почивка или съчетание от почивка и мероприятия. За търсещите приключения има много предложения. Кайт сърфинга е едно от тях, като освен добра екипировка, тук се предлагат и частни или групови уроци. Зоологическата градина разполага с много животински видове характерни за Австралия, като с много от тях туристите могат да се снимат отблизо. За почитателите на картинга е на разположение писта с дължина от 1,2 км., както и отделна детска писта. Вълнуващо приключение е и яхтеното пътешествие за наблюдаване на китове.

За романтично настроените двойки има много екзотични предложения. Сред тях са екологично акредитираните дървени наколни къщички. Всяка от тях е с индивидуален тематичен интериор и самостоятелни веранди с шезлонги под балдахин, като те са така разположени, че да гарантират уединение на двойката. Предлага се и романтичен престой пред дървен огън. На разположение са големи или двойни спа бани с изглед към водата или девствената природа.

Нуса разполага с богато и разнообразно културно наследство. Туристите могат да се насладят на изкуството на много художници и занаятчии. Тук творят духачи на стъкло, художници, скулптори и производители на керамика, които излагат своите работи в бизнес сгради, кафенета, ресторанти, магазини, книжарници и галерии в Нуса и околността. Фестивалът на дългия уикенд се провежда всяка година през юни и е сцена за изява на местни таланти, както и на добре познати и изгряващи звезди от цяла Австралия. Това са 10 дни в които се дава изява на изкуството, литературата, драмата, танците, музиката, храната и забавата.

През септември пък ежегодно се организира джаз фестивал. Това е времето, в което джаз музиката звучи навсякъде – ресторанти, кафенета, места за срещи и паркове. Този месец за пореден път се провежда и ежегодният международен фестивал на храната и виното в Нуса. Това са четири дни през май, които са посветени на специалитети, класни вина, представления на световно ниво и виртуозни готварски изпълнения. Познат като събитието на премиерните ястия и вина в Австралия, фестивалът се гордее с влиятелните си участници. Това са над 200 водещи готвачи, винари, класни медии в областта на храната и виното, ресторантьори и отбрани ястия за дегустиране и оценяване. Тази година новост са концертите на залез слънце, които се провеждат в Националния парк на Нуса и където посетителите могат да се насладят на залеза в компанията на класно вино и музика на световно ниво. Фестивалът се отбелязва от 10 години насам и е едно уникално изживяване за всички гости и участници.

През годините Нуса е изградила имиджа си на регионална кулинарна топ дестинация. С богатата палитра от природни дадености това е място, което предлага всички аспекти на добрата почивка. Безбройните дейности и разнообразната културна програма предлагат по нещо за всеки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама