Избраха най-добрия град за живеене

  • Избраха най-добрия град за живеене
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 14.08.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в състезанието за най-добър за живеене град, съобщи ВВС. За първи път европейски град е на чело на годишната класацията на Economist Intelligence Unit.

Международният съюз класира 140 градове по различни фактори, включително политическата стабилност, престъпност, образование и достъп до здравни грижи.

При проучването става ясно, че най-голям напредък има от всички европейски градове има Манчестър, който скача с 16 места - до 35 място.

Японските градове Осака и Токио влязоха тази година в челните 10 места - съответно на трето и на седмо място. И при двата града е постигнат значителен напредък в класацията, дължащ се основно на намалени нива на престъпност, както подобрения в градския транспорт, съобщава CNN.

Относно Австралия, макар и Зеленият континент да отстъпи първото си място, три от градовете ѝ са с едни от най-добрите резултати. Мелбърн е на второ място, Сидни на пето, а Аделаида на десето.

На дъното на класацията е сирийската столица Дамаск, преди нея се нарежда столицата на Бангладеш, Дака. На трето място отзад напред е най-големият град в Нигерия – Лагос.

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.