5 трика как да направите малкото жилище функционално


5 трика как да направите малкото жилище функционално
Снимка: Samsung

Малките жилища винаги са били доста подценявани, а всъщност крият голям потенциал в скромната си квадратура. Истината е, че обзавеждането на апартамент, където сте ограничени откъм пространство, ви позволява да се съсредоточите върху функционалността. Принудени сте да мислите от практична гледна точка и да декорирате с предмети, които или наистина обичате, или наистина имате нужда от тях. Само с няколко полезни трика вашето малко пространство може да бъде красиво, функционално и удобно.

1. Използвайте ярки цветове

Нека започнем с разбиването на някои митове. Това, че живеете в малък апартамент не означава, че трябва да избягвате използването на ярки цветове или че не можете да акцентирате със смели тапети. Всичко е опира до баланса. Боядисвайте смело и комбинирайте с неутрални мебели или пък изберете една стена, която да служи като акцент в дадената стая.

2. Добавете светлина

Светлината е съществена част от всяко жилищно пространство, но функцията й става още по-важна, ако живеете в малък апартамент. Хубавото осветление ще помогне на дома ви да се усеща по-отворен, дишащ и удобен. Естествената светлина е за предпочитане, но ако сте лимитирани в това отношение, опитайте да добавите няколко настолни лампи или подово осветление за атмосфера.

3. Използвайте огледала

След хубавото осветление, огледалата са следващият най-добър начин визуално да разширите една стая. Добавете голямо огледало в коридора или на стената в хола.

4. Помислете за многофункционални уреди

Кой би искал да жертва свободно пространство за домакински уреди? Нашият съвет е да избирате внимателно и да търсите многофункционалност. Комбинираният модел пералня със сушилня на Samsung – WD80K52E0ZX/LE, ще ви спести доста място, средства за енергия, а и ще ви подари повече свободно време, благодарение на умните си функции. Големият й капацитет от 8 кг ви позволява да изперете купища пране с едно зареждане. Eco Bubble™ пък предоставя мощно, но деликатно почистване. Перилният препарат се превръща в балончета, така че бързо прониква в тъканите и отстранява лесно мръсотията. Изпира еднакво добре в хладка вода (15°C) и използва по-малко енергия. Ако пък не разполагате с много време, използвайте 59-минутния цикъл Wash+Dry, който ще изпере, изплакне и центрофугира малко количество леко замърсено пране и напълно ще го изсуши само за 59 минути. Така че можете да ползвате спалното си бельо или да носите дрехите си веднага, което определено е много удобно за заетите домакини и семействата с деца.

Повече за практичните функции на Samsung WD80K52E0ZX/LE можете да научите ТУК!

Ако например пък искате два пъти по-малко време за пране и повече време за вас, Samsung WW90M644OPX/LE e идеалното решение. Благодарение на QuickDrive™ се намалява времето за пране до 50%, а консумацията на енергия – с 20%, но не за сметка на качественото изпиране. Уникалният Q-Drum™ има основен барабан и пулсатор, които се въртят самостоятелно, гарантирайки динамичното движение на дрехите и тяхното бързо и ефикасно изпиране с грижа. И не само това! Искате мощно изпиране само за 39 минути? Напълно възможно е със Super Speed. Освен това можете да добавяте дрехи, след като цикълът на пране вече е започнал. Можете също така лесно да добавяте и изпрани на ръка дрехи, които просто искате да изплакнете или да изсушите чрез центрофуга. Samsung WW90M644OPX/LE също разполага и с технологията Eco Bubble™, която осигурява перфектно почистване дори при ниска температура. Перилният препарат се превръща в балончета, така че бързо прониква в тъканите и отстранява лесно мръсотията, като същевременно защитава цвета и структурата им и пести енергия.

Повече информация за иновативната перална машина Samsung WW90M644OPX/LE научете ТУК!


5. Създайте фокусна точка

Наличието на много малки мебели и аксесоари може да накара всяка стая да се чувства претрупана и неорганизирана. Опитайте да добавите голямо произведение на изкуството, огледало или изящна библиотека, които да служат като фокусна точка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички