За какво да внимаваме при избора на счетоводни услуги

  • За какво да внимаваме при избора на счетоводни услуги
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 21.11.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Няколко са основните неща, за които трябва да се внимава, когато ви предстои да изберете счетоводител, на който да поверите една наистина отговорна задача.

Все пак това е човекът, който ще представя фирмата ви пред държавата и несъмнено трябва да има достатъчно опит и познания в сферата на качествените счетоводни услуги.

В противен случай рискувате твърде много, а такива експерименти не бива да се правят особено, ако сте вложили не малко парични средства и имате огромни очаквания за това, което предстои да се случи с бизнеса ви от тук нататък.

За ваше щастие съществуват няколко неписани правила при избора на счетоводна къща и точно тук в тази статия ние ще ви ги разкрием.

Вярваме, че тези златни правила, наложили се с годините, ще съумеят да избистрят погледа ви и ще помогнат за това да направите възможно най-правилния избор за вашия процъфтяващ бизнес.

Златни правила при избора на счетоводни услуги

Първото и най-важно нещо е да четете внимателно, а не през редовете. Това се прави с цел да се избегне в попадането в капана на дребния шрифт.

Измамните счетоводни къщи днес не са никак малко и затова човек много трябва да внимава пред да се довери на която и да е от тях.

Подробният прочит съвсем не е достатъчен, за да сте сигурни, че хората срещу вас са също толкова коректни, колкото възнамерявате да бъдете и вие с тях.

Съветваме предварително да се информирате за това какви са основните задължения, с които трябва да се заемат счетоводителите.

Винаги разпитвайте подробно за това кои услуги са платени и кои не, за да не попадате в ситуация, в която да се чувствате неприятно изненадани.

В не малко от случаите човек разбира, че му предстои да заплати една никак не малка сума за услуга, която всъщност си е мислил до този момент, че е била включена в пакета „пълно счетоводно обслужване“.

Важно е още да се поинтересувате за работното време на бъдещия си счетоводител, тъй като има и такива, които отказват да съдействат извън работно време или пък други, които го правят, но в замяна на това следва да им се доплати.

Все пак всичко опира до едни допълнителни средства, които може и да не сте в състояние да осигурите, така че питайте за всичко, което е важно за вас.

За да сте сигурни, че сте попаднали на правилната счетоводна къща, ние ви предлагаме да се доверявате на такива, които са се доказали с годините и притежават наистина богат опит, каквато е счетоводна къща Contract.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.