3 сурови истини за любовта


3 сурови истини за любовта
Снимка: iStock/Guliver

Много хора идеализират любовта, твърдейки, че трябва да бъде нещо перфектно. Но тя е свързана и с болка. Виждате любовта като лек за всички проблеми, нали? А замисляли ли сте се, че понякога ви е нужен лек точно за нея. Всъщност това чувство крие умело тъмната си страна и често прекалено късно се разбират някои сурови истини за него. Ако все още не сте ги открили, ето кои са те:

1. Любовта не е завинаги 

Всяка приказка има край. Така е и с любовта. Случвало ли ви се е да имате чувството, че ще бъдете с този човек цял живот? Но в един момент, изненадващо или не, връзката ви приключва. И сте разочаровани, и страдате. Заради това не бързайте да се раздавате прекалено. Винаги имайте едно на ум и не забравяйте, че любовта не е съвместимост. Това, че сте заедно на този етап, защото споделяте общи интереси, не ви гарантира общо бъдеще. Любовта е емоционален процес, а съвместимостта логичен. А както знаете логиката и емоциите не винаги вървят ръка за ръка.

2. Любовта няма да реши проблемите ви 

Това, че се обичате не означава, че няма да спорите. Винаги се появяват проблеми в една връзка, независимо колко силна е любовта. Не забравяйте, че трябва да има разбирателство между вас, да правите компромиси и да търсите най-удовлетворяващото решение както за вас, така и за половинката ви. И все пак, ако споровете са ежедневие, не си мислете, че любовта ще ви спаси.

3. Не винаги си струва да правите прекалено много жертви 

Ако става въпрос за достойнството ви, добре помислете дали човекът срещу вас наистина заслужава жертвите. Ако само вие правите компромиси, то тази връзка просто е загубена. Ако постоянно ви се налага да пренебрегвате себе си, трябва много добре да се замислите дали не правите голяма грешка. Когато жертвите ви пряко засягат личното ви развитие и бъдещето ви, по-добре е да сложите край. Все пак връзките са базирани на компромиси, но не и на накърняване на достойнството и личността на индивида. Отговорете си на въпроса: "Компромис ли правя или накърнявам достойнството с ?". Ако отговорът е ДА, просто спрете.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама