Не можете да обичате истински, страхувайки се да не го загубите


Не можете да обичате истински, страхувайки се да не го загубите
Снимка: iStock/Guliver

Проблемът в отношенията е, че не можете да кажете на другия човек всичко, което искате и което ви е на сърцето, ако се страхувате да не го загубите. Трябва да оставите тази пареща нужда другият човек да бъде до вас, независимо от всичко, онзи парализиращ страх, който се прокрадва, когато мислите за живота си без половинката. Това трябва да изчезне. Идеята за вас, съществуващи като самостоятелна единица, не трябва да ви кара да рухвате емоционално.

Защото, ако има едно нещо, което истинската интимност изисква, то това е уязвима, сурова и неудобна честност. Смятаме, че разбираме честността. Мислим, че казвайки: „Нарани ме, когато направи това нещо миналата седмица“, сме максимално откровени. Но ние крием много от човека, с когото сме. Прикриваме всички онези малки желания, които смятаме, че не могат да се изпълнят. Задържаме вътре в себе си неща, които смятаме, че ще го накарат да избяга. Никога не показваме най-уязвимите си страни и най-големите си страхове, защото просто се страхуваме, че в един момент ще останем изоставени.

И така, ден след ден правим малки отстъпки. Казваме си, че не е важно той да знае какви са резултатите от работата, която вършим ежедневно. Казваме си, че не е толкова страшно, ако сме незадоволени в сексуално желание. Казваме си, че всичко е наред, защото в желанието си да бъдем с тях, понякога забравяме желанието си да останем верни на себе си.

Крием тъмнината и страховете си, защото е по-лесно по този начин. По-лесно е от риска да загубим човек, на когото държим. Но любовта изисква нашата уязвимост. Всъщност, това май е единственото нещо, което тя наистина иска от нас. Трябва да застанем пред човека, когото обичаме и да кажем: „Това е всичко от мен. Не знам дали ще продължиш да ме обичаш, след като те пренеса в затъмнените кътчета на сърцето ми, но имам нужда да ме познаваш, за да ме обичаш наистина. "

Когато се освободите от емоционалния товар, ще разберете, че връзка, в която обичате, без да бъркате привързаността с нужда, се чувства по-интимна и здрава. Необходимостта да се откъснете от връзката като нещо, от което зависи вашето оцеляване, е единственият начин да изживеете по-дълбока любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама