Как спестявате пари с използването на хлебопекарна вкъщи


Как спестявате пари с използването на хлебопекарна вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Добре известен факт е, че хлябът е една от най-предпочитаните храни за трапезата на българина. Всички обичаме да похапваме хляб в комбинация с почти всякакви други храни, макар и това да е невинаги полезно.

За съжаление липсата на условия и време спират повече от нас от това да си приготвяме хляб вкъщи – така както нашите баби и дядовци са го правили.

Това ни принуждава да купуваме готов хляб, чиито свойства и качества са под голяма въпросителна, а вредните съставки и набухватели са добре известни.

Благодарение на съвременните технологии, обаче, вече всеки има възможността да се наслаждава на прясно приготвен и изпечен хляб у дома и то без да полага кой знае какви усилия.

Това е възможно благодарение на съвременните хлебопекарни, които правят живота ни далеч по-лесен и ни позволяват да се наслаждаваме на онзи аромат на прясно изпечен хляб от нашето детство.

Но освен, че ще ви осигурят винаги пресен и топъл хляб, съвременните хлебопекарни ви спестяват и пари, но за съжаление твърде малко хора си дават сметка за това.

Благодарение на експертите от онлайн магазина Hyperion.bg днес ще научим как да се възползваме в максимална степен от съвременните уреди за изпичане на хляб вкъщи и да пестим пари в същото време.

Хлебопекарни – какви са предимствата им

В последните години стана все по-популярно хората да си купуват прясно изпечен хляб. Това позволи на много малки пекарни да се появяват и да се закрепят на пазара. Голяма част от големите вериги хипермаркети и хранителни вериги също осигуряват прясно изпечен хляб.

Това позволи на хората да получат алтернатива на досегашните пакетирани хлябове, голяма част от които са с набухватели и консерванти, целящи удължаване на срока им на годност.

Но въпреки, че имаме толкова много места, от които можем да си закупим пресен хляб, все още остава един основен въпрос – какви съставки се използват в хлябовете, които се предлагат на пазара?

И това е въпрос, чийто отговор едва ли ще научим. Закупувайки си хлебопекарна за вашия дом, вие ще имате възможността не само да изпичате собствен хляб и да му се наслаждавате докато е топъл, но и да подбирате съставките, които ще влязат в него. Така ще имате пълен контрол над това, което ядете.

Съвременните уреди за изпичане на хляб разполагат с огромна гама от функции, които им позволяват да пресъздадат процеса на направа на един хляб, който помните от вашите баби – от замесването и втасването на тестото, до неговото изпичане и превръщане в неустоим и ароматен хляб.

Така имате възможността да поставите нужните съставки в уреда и да включите избраната програма, след което да поемете по дневните си задължения. Когато се приберете домът ви ще ухае на ароматен и прясно изпечен хляб, а вие няма да имате търпение да седнете на масата.

Няма да пропуснем и още едно от предимствата на хлебопекарните – може да правите всичко в тях. Хляб, козунаци, тесто за пица, кекс и всичко друго, за което може да се сетите. Бързо, лесно и удобно.

Как спестявате пари, докато се наслаждавате на прясно изпечен хляб

След като вече ви изброихме всички ползи от притежаването на хлебопекарни, нека ви разкрием и най-голямата от тях – спестявате пари, без дори да го усещате.

Една бърза и проста сметка на всичките пари, които давате за хляб на месечна и годишна база ще ви даде яснота за разходите ви. Сега ги сравнете с разходите, които бихте имали, ако правите хляба си вкъщи – инвестицията ви в хлебопекарна е еднократна, а постоянните консумативи включват брашно, вода, яйца, мляко, мая и други, в зависимост от вида на рецептата и продуктите в нея.

Предполагаме, че бързо ще разберете защо направата на хляб вкъщи ще ви излезе по-евтино в дългосрочен план, като дори няма да споменаваме ползите за здравето и спестеното време от ходене до магазина, които ще получите.

Опитайте този вариант и бързо ще се убедите, че той е по-добър за вас и вашето семейство. Ползите са несравними, а удобството, което ще получите, ще ви накара да си зададете въпроса „Защо не съм се сетила за това по-рано?“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички